PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: SZEKSZÁRDI TAMÁS, a Szolnoki MÁV labdarúgója

A fehérboros garnélás tészta a specialitása a futballistának, aki csapatával a másodosztályú tagság megtartásáért küzd a szezon hátralévő részében

2022. március 12. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Szekszárdi Tamás, az NB II-ben szereplő és a 28. forduló előtt 23 ponttal a 20. helyen állomásozó Szolnoki MÁV korábbi NB I-es kerettag labdarúgója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

szekszarditamas.jpegSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Megismételni a tavalyi szereplést – középmezőny eleje. Ami mindebből eddig megvalósult: Nagyon jól indult a bajnokság a csapatnak és személy szerint nekem is, aztán valami megtört, úgyhogy a cél a bentmaradás! Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Carbonara spagetti, banán. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Idegenbeli meccs után pizza, hazait követően ami épp a vacsora a klubnál. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: A kupamérkőzést mondanám. Kazincbarcikán vendégszerepeltünk és kiestünk, ráadásul megsérültem azon a meccsen. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: A Szeged elleni meccs. Étel, amire gondolni sem tudok: Frankfurti leves. Ital, amit sohasem iszom: Energiaital.

ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Tojásrántotta baconnel. Az ideális ebéd: Húsleves, cordon bleu rizzsel, palacsinta. Az ideális vacsora: Halászlé vagy lecsó. Az ideális desszert: Tiramisu. 

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: A 2. fordulóban rendezett Budaörs–Szolnok meccs. A félidőben 2–0-ra vezetett a Budaörs és innen sikerült megfordítani a mérkőzést 2–3-ra, ráadásul én szereztem a győztes gólt! (A találat megtekinthető a lenti videóban 5:44-től – a szerző) A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Szolnok–Soroksár 3–1. Legnagyobb siker a konyhában: Fehérboros garnélás tészta – elképesztő, milyen finomra meg tudom csinálni. (nevet) Ha ital, akkor… Vizet iszom a hétköznapokban, de ha van valami esemény vagy olyan társaságban vagyok, akkor sör.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1017779124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása