A sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Gábor Marcell, az NB I-ben szereplő Csurgói KK korábbi utánpótlás-válogatott kézilabdázója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.
SIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: – Ami mindebből eddig megvalósult: – Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Már csak valami kis lightos dolgot eszek – banán, Sportszelet vagy ilyenek. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Sok szénhidrátot, tésztát legfőképp, ami visszaadja a mérkőzésen elégetett energiát,
FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: A mérkőzésekről nem nagyon tudok még nyilatkozni, mert csak a szezon fele ment el, nagyon sok találkozó van még hátra. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: – Étel, amire gondolni sem tudok: Kevés étel van, amit nem szeretek, de talán a máj és a gomba az, amit nem eszem meg. Ital, amit sohasem iszom: A túl édes italokat nem szeretem.
ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Legyen bőséges tojásrántotta, mondjuk sonkával. Az ideális ebéd: Legyen hús mindenképp, meg tészta vagy rizs. Az ideális vacsora: Inkább valami kis könnyebb sok zöldséggel és gyümölccsel. Az ideális desszert: Nem vagyok túl édesszájú, de ha desszert, akkor inkább valami túrós dolog legyen vagy egy jó somlói.
KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: – A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: – Legnagyobb siker a konyhában: Nem vagyok nagy konyhatündér, nem is szeretek és nem is szoktam főzni. Ha ital, akkor… –