PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: DÁVID-AZARI FRUZSINA, az Érd kézilabdázója

Nagymamája miatt nem szereti a madártejet az EHF-Kupa-győztes szélső, de a nagyi zserbója desszertként bármikor jöhet

2023. január 09. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Dávid-Azari Fruzsina, a női kézilabda NB I-ben 9 mérkőzés után 2 ponttal a tabella utolsó, 14. helyén álló Érd EHF Kupa-győztes jobbszélsője osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

david_azari_fruzsina_foto_handballerd.pngSIKER, ÉHSÉG  Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Sajnos ez a szezon eddig nem úgy alakult, ahogy azt elterveztük az évad elején. Ami mindebből eddig megvalósult: Eddig egy meccset tudtunk nyerni, de nagyon bízunk benne, hogy a jövőben ez másképp lesz és végre mi is elkezdhetjük gyűjteni a pontokat. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: A PEAK BCCAA porát keverem be magamnak a mérkőzésre, valamint energiaitalt iszom. Három órával mérkőzés előtt már nem eszem, csak maximum egy banánt. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Már általában nagyon éhes szoktam lenni, alig várom, hogy normális ételhez jussak. (nevet) 

FEKETELEVES  Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Szívesen kitörölném a Fehérvár ellenit, mert dekoncentrált voltam, pedig kevés hiányzott ahhoz, hogy nyerjünk. (2022. december 16-án a 7. fordulóban az Alba Fehérvár úgy nyert 22–20-ra hazai környezetben, hogy a riválist 2009 és 2011, majd 2012 és 2014 között erősítő, kétgólos Dávid-Azari Fruzsinával felálló Érd a szünetben még 10–9-re vezetett – a szerző) Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Ugyanez. Étel, amire gondolni sem tudok: Az a halászlé és a madártej. Halászlevet soha nem ettem még és nem is tervezem, hogy fogok valaha is. A madártejet pedig azért nem eszem, mert egyszer a nagymamám „belém tömte”, mert semmit sem ettem és beteg voltam – azóta ránézni sem tudok. Ital, amit sohasem iszom: Soha nem iszom cukros leveket, vízpárti vagyok. 

david_azari_fruzsina_erdhandball_alairas.jpg

ASZTAL, TÁRSASÁG  Az ideális reggeli: Nekem egy gyümölcsös zabkása és tojás bármilyen formában. Az ideális ebéd: Csirkepaprikás nokedlivel. (mosolyog) Az ideális vacsora: Hal salátával. Az ideális desszert: Nagymamám zserbója. 

david_azari_fruzsina_portre.jpgKOCCINTÓ  Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: Mivel sajnos csak egy volt, ez a NEKA elleni meccs. (Rögtön az élvonal nyitófordulójában, 2022. szeptember 3-án Balatonbogláron 18–13-as félidei vezetését követően „csak” egy góllal, 31–30-ra nyert az Érd úgy, hogy hazai részről a hétgólos Csíkos Luca bizonyult a legeredményesebbnek, míg a Pest megyeiek részéről Kopecz Barbara tizenegy találatig jutott, Dávid-Azari Fruzsina pedig négy gólt dobott – a szerző) A 2022/2023-as évadbeli legjobb meccsem: A DKKA elleni, amelyen nyolc gólt szereztem. (2022. december 7-én, a 6. fordulóban lejátszott bajnokin a pályafutását a riválisnál, azaz Dunaújvárosban kezdő, a klubbal 2016-ban EHF Kupát nyerő, Dávid-Azari Fruzsinát a soraiban tudó házigazda Érd úgy szenvedett 32–29-es vereséget, hogy az újvárosi alakulat már a szünetben is 17–14-re vezetett – a szerző) Legnagyobb siker a konyhában: A csirkepaprikásomat és a paradicsomos rákos tésztámat szereti a családom a legjobban. (mosolyog) Ha ital, akkor… Víz vagy bor. (nevet) 

david_azari_fruzsina_foto_moyra_budaors_handball.jpgMeccsek a korábbi csapatok ellen  Dávid-Azari Fruzsina furcsa helyzetben: miközben a szélső az óév utolsó bajnokiját egykori gárdája ellen játszotta, az új esztendő első összecsapása is régi ismerősökkel szemben következhet. December 22-én, a 8. fordulóban az Érd az MTK-t fogadta és szenvedett 32–24-es kudarcot úgy, hogy a 2019 és 2021 között még a fővárosiakat erősítő Dávid-Azari Fruzsina két gólig jutott. Január 11-én, szerdán, 18 órakor az Érd Arénában a házigazda azt a Moyra-Budaörs Handballt látja vendégül, amely egyrészt a játékosállományát figyelembe véve remek őszi idényen van túl (így 7 ponttal a 10. pozíciót foglalja el), másrészt a 2017/2018-as évadban az Eszel-iszol rovat EHF-Kupa-győztes főszereplője még a hétközi rivális színeiben kézilabdázott. Amennyiben a hétközi összecsapáson kellőképp összeszedetten és hatékonyan játszik az Érd, valamint húsz-huszonöt gólnál nem engedélyez többet vetélytársának, meglepheti a látogatót Horváth Roland hölgytársulata. És amennyiben így lesz, ha nem is könnyen, de meglehet az Érd évadbeli második bajnoki győzelme.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2818022074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása