PONYVALEGÉNY

Péteri, kispadok környéke: exmaglódi csapattársak találkozója

Baranyai Pál, Taskovics Erik és Gráczki Péter több mint másfél évtizede még együtt futballozott, ám a korábbi támadó és a védőpáros a múlt héten egymás ellen meccselt

2022. március 02. - Horváth M. Attila

pb300061.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngPÉTERI–HALÁSZTELEK 2–2 » A Pest megyei II. osztály, Déli csoport 17. fordulójában kétgólos hátrányból egalizált a látogató, de a bajnoki pikantériáját nem ez adta.

A gólokra az augusztus volt a garancia. A „Színész”, vagyis Gáspár András hiába triplázott a forrósággal hajrázó nyárban, a tapasztalt támadó találatai között egygólos hátrányból még fordított a Péteri, amely végül 4–2-es vereséget szenvedett. Érthető, ha Baranyai Pál, a házigazda sokat látott trénere ezúttal a győzelem reményében készítette fel az övéit. A futsal-válogatott korábbi kiválósága hiába felkészült szakember, sejthette, hogy nem lesz könnyű dolga társulatának, lévén a másik oldalon, a technikai zónában ismerős arcokkal találkozhatott. A Halásztelki FC évek óta tartó szakmai stabilitása egyértelműen Taskovics Eriknek és Gráczki Péternek köszönhető, márpedig a két korábbi hátvéd ellen aktív labdarúgóként aligha szívesen lépett volna pályára Baranyai Pál – maradjunk annyiban, utóbbinak nem véletlenül „Tű” volt a beceneve... A korábbi népszerű krimisorozat címét kölcsönözve ezúttal nem a Két férfi, egy esetet „forgatták”, hanem a Három férfi, egy eset került műsorra. 2006-ban a Maglód TC gyakorlatilag a fénykorát élte, amely akkoriban az NB III, Mátra-csoportjában versenyzett, márpedig tizenhat esztendővel ezelőtt nem csupán Taskovics Erik és Gráczki Péter számított az MTC stabil emberének, hanem Baranyai Pál is. Az egykori csapattársak – és egyleteik – csatájának ezúttal nem volt győztese, mert bár sokáig úgy tűnt, a második félidő elején gyorsan kétgólos előnybe kerülő Péteri otthon tartja a három pontot, az egyórányi futball után „ébredő” HFC előbb csak szépített, majd a 88. percben Kulcsár Zoltán kialakította a 2–2-es végeredményt. 

peteri.pnghfc.pngMúlt, jelen, jövő A 18. fordulóban a 15 ponttal a 13. pozíciót elfoglaló Péteri március 5-én, szombaton 14 óra 30-kor a bajnoki címért harcban lévő, tehetséges fiataloktól hemzsegő jelenlegi ezüstérmes Bugyit fogadja – ami azt illeti, volna miért visszavágniuk Kalina Martinéknak, ugyanis az ősszel 4–0-s félidőt követően 9–0-s vereséget szenvedtek –, míg a 23 egységgel 10. helyezett Halásztelek ugyanaznap és ugyanakkor Tápiószelén lép fel. Tavaly augusztus végén egyértelmű HFC-diadal született, Taskovics Erik legénysége kétgólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe, amely a folytatásban még háromszor betalálva 5–0-s sikert aratott.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9117770486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása