PONYVALEGÉNY

KAPUSKÉRDÉSEK. Aki válaszol: Brezenák Lóránd (Pilisvörösvári UFC)

„A mezőnyben csak egy voltam a sok közül…”

2022. február 27. - Horváth M. Attila

kapuskerdesek_alap.jpgA legtöbben azt mondják rájuk, flúgosak, ám szerintünk a mindenkori csapat legfontosabb tagjai a kapusok. Ismét rendszeresen jelentkező sorozatunkban női- és férfivonalon is igyekszünk bemutatni, közelebb hozni őket olvasóinkhoz. Nem húzzuk az időt – elég, ha a cerberusok teszik ezt a 80. percben, együttesük vezetése esetén –, átadjuk a szót Brezenák Lórándnak, aki a Pest megyei III. osztály, Nyugati csoportjában 2 ponttal a 14. pozícióban telelő Pilisvörösvári UFC kapusa.

brezenak_lorand.jpgPÁLYAÍV Amiért kapus lettem: Szerettem és szeretek a mezőnyben is játszani, de mindig is magasabb voltam, mint a korosztályom. És amikor beálltam a kapuba, mindenki dicsért és azt akarta, hogy legközelebb is én legyek a kapus. A mezőnyben pedig csak egy voltam a sok közül... • Amit el szeretnék érni öt éven belül: Először maradjunk bent a bajnokságban a Pilisvörösvárral. • Babonám: Vannak szokásaim, de azok nem minősülnek babonának. 

KEDVENC……magyar csapatom: Fradi – bár a jelenlegit utálom. • …külföldi csapatom: Ahol éppen Ronaldo játszik. • …magyar mezőnyjátékosom: Gera Zoltán volt a nagy kedvencem. • …külföldi mezőnyjátékosom: Nincs meglepetés... Cristiano Ronaldo. • …magyar kapusom: Én. (nevet)…külföldi kapusom: Talán Buffon a karizmája miatt és Courtois, mert azt mondják, hasonlítok rá. 

LEG……nagyobb futballélményem: Az Izland elleni meccs a 2016-os Európa-bajnokságon. Azon kinn voltam, vagy mondhatnám az utána lévő magyar–portugál 3–3-as meccset, amit már itthon egy körúti kocsmában néztünk és Gera gyönyörű gólja után teljesen megvadultam. De meg kell, hogy említsem, Ronaldót kétszer is láttam élőben játszani és ugyanennyi gólt szerezni. Az sem volt semmi attól függetlenül, hogy nekünk rúgta. • …szebb gól, amit valaha láttam: Az internet világában könnyű rengeteg szép gólt látni. Nagyon sok játékos, régi legenda csodagóljait láttam. Nagyon nehéz dönteni, de legyen Ronaldo ollózós találata a Bajnokok Ligájában a Juventus ellen, mégiscsak a közelmúltban történt a szemem láttára. • …nagyobb siker, amit elértem a futballban: Újpesten az utánpótlásban – még az U13-ban talán –, amikor az akkori korosztályos bajnok MTK-t megvertük 3–1-re. Még ugyanebben a bajnokságban egy nagyon jó Fradi ellen az utolsó fordulóban döntetlent játszottunk a Népligetben. Ez a meccs sok szempontból is különleges maradt számomra. És muszáj megemlítenem, hogy a solymári általános iskolás utolsó évemben a Diákolimpián bejutottunk nagypályás fociban az országos döntőbe, ahol szinte csak fociakadémiák iskolái voltak. És nagyon is helytálltunk! Ha jól emlékszem, hatodikok lettünk. Egyébként többször voltam bajnok az utánpótlásban, felnőttben pedig feljutó csapat tagja. • …nagyobb hiba, amit a pályán elkövettem: Nem emlékszem tisztán, de volt valami ilyesmi, hogy egy guruló labdánál luftot rúgtam és gól lett... Nem mostanában volt. • …jobb labdarúgó, aki ellen pályára léptem: Sallai Roland ellen egy UTE–Puskás Akadémia utánpótlásmeccsen. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán: A teljesítményem. • …negatívabb tulajdonságom a pályán: Ha nagyon nem megy a csapatnak vagy akár nekem, akkor... Nincs rá jobb szó, nagyon negatívan tudok viselkedni. Egyszerre vagyok dühös és ugyanakkor lehangolt is. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán kívül: Nem tudom, hogy feltűnt-e, de elég őszinte és szórakoztató fazon vagyok. • …negatívabb tulajdonságom a pályán kívül: Öntörvényű vagyok és talán egy kicsit link.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9917767766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása