PONYVALEGÉNY

A sógorok együtt küzdenek az Örkény bajnoki címéért

Az elvesztett gólkirály: a Tápiósághoz távozott Tóth Attila

2022. február 17. - Horváth M. Attila

p8010148.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngÖRKÉNY » Jól indíthatja a tavaszt Bódi Attila együttese, amely ha február 19-én, szombaton 14 órakor hazai környezetben legyőzi a legnagyobb riválisnak számító Bugyit, átveszi a vezetést a tabellán és kétpontos előnybe kerül – Sós Márkóval a fedélzeten, de a korábbi gólkirály, Tóth Attila nélkül.

toth_attila_1.jpgHuszonhárom gólos veszteség. Persze valamirevaló csapatnál sokkal jobb a holt idényben ilyesmit megélni, mint hasonló különbséggel bucira vert, utcákról és terekről összeverbuvált, alkalmi utánpótlásseregként a pályáról lekullogni. Ettől a tény még tény marad, a mesterlövészek versenyét huszonhárom találattal vezető, korábban több helyen is kiemelkedő teljesítményt nyújtó 28 esztendős Tóth Attila a télen a nagy terveket dédelgető, a Pest megyei III. osztály, Keleti csoportjában az egyaránt 32 pontos Tápiógyörgye és Sülysáp mögött mindössze három egységgel lemaradó Tápiósághoz szerződött. Megijedni azonban nincs okuk az örkényi szurkolóknak, lévén Vecsésről az univerzális labdarúgók mintapéldányát, a védelemben, a fedezetsorban és a támadósorban is remek megoldásokra képes Sós Márkót köszönthetik, aki a felkészülés során olyannyira biztatóan mozgott, hogy három edzőmérkőzésen is betalált. Érdekesség, hogy az esetleges bajnoki aranyérem úgyszólván családon belül maradhat – miközben korábban megesett, hogy egymás ellen csatáztak –, tudniillik „Só” sógora Rajz Miklós, a társulat tapasztalt alapembere. 

bugyise.jpgVereség? Visszavágó! Érthető, ha a szokottnál is alaposabban felkészül a január végén és februárban javarészt megyei első osztályú riválisokkal megmérkőző, ám változatos eredményeket produkáló Bugyi SE-ből az Örkény, amely majdhogynem napra pontosan fél évvel ezelőtt 4–1-es kudarcot szenvedett idegenben, 2–0-s félidőt követően. Hazai környezetben kellemes emlék a 2021. március 14-én lejátszott találkozó, amelyen úgy nyert 1–0-ra az Örkény, hogy a végeredményt már a nyolcadik percben kialakította Szécsi Attila – ám a rutinos, a Nyíregyháza színeiben az NB I-et is megjáró támadó tavaly nyáron a fővárosba, éspedig a Nagytétényi Kohászhoz szerződött.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4217582618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása