PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: TENYÉR ZSÓFIA, a PINKK Pécsi 424 kosárlabdázója

„A szezon elején teljesen más volt a célunk, mint a jelenlegi helyzetben”

2022. február 13. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Tenyér Zsófia, a női kosárlabda NB I-ben szereplő PINKK Pécsi 424 utánpótlás-válogatottja, a sportág 3X3-as változatának U18-as Európa-bajnok játékosa osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

tenyer_zsofia_pinkk_pecs.jpgSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: A szezon elején teljesen más volt a célunk, mint a jelenlegi helyzetben. Nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan terveztük, ugyanis sok sérülésen és edzőváltáson is túl vagyunk. Reális célkitűzésnek tehát az első osztályban történő magabiztos bennmaradás tűnik. Ami mindebből eddig megvalósult: Egy nagyon fontos mérkőzésen sikerült egy ponttal legyőznünk a közvetlen riválisunkat. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Banán. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: A mérkőzések után nem vagyok egyből éhes. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Az itthoni, Cegléd elleni mérkőzést, hiszen többen is megsérültek azon a napon, nemcsak a csapattársaim, hanem az ellenfélnél is akadt, aki nem tudta folytatni a játékot. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Az idegenbeli Győr elleni meccs, amelyen sajnos védekezésben is nagyon gyenge voltam annak ellenére, hogy az általában menni szokott. Étel, amire gondolni sem tudok: Bármilyen módon elkészített máj. Ital, amit sohasem iszom: Paradicsomlé.

ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Ham and eggs. Az ideális ebéd: Gyümölcsleves és tejszínes csirkés gnocchi. Az ideális vacsora: Friss baguette sonkával, sajttal és paradicsommal. Az ideális desszert: Madártej. 

tenyer_zsofia_akcio_valogatott_ratgeberakademiahu.jpg

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: A fent említett egypontos győzelem a BKG-Szigetszentmiklós csapata ellen. A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Hazai pályán a BEAC ellen, de sajnos nem sikerült győzni. Legnagyobb siker a konyhában: Harcsapaprikás túrós csuszával. Ha ital, akkor… Fehér bor, Irsai Olivér vagy olaszrizling.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7617455288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása