PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: BACSÓ ZSÓFIA, a DVTK kosárlabdázója

Elégedett lehet az irányító, hiszen amit Miskolcon elterveztek, az megvalósult: „A bajnokságban a harmadik helyen zártunk, a kupát megnyertük és az Európa Kupában is helyt álltunk”

2022. június 20. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Bacsó Zsófia, a női kosárlabda NB I A-csoportjában bronzérmesként záró, Magyar Kupa-győztes DVTK utánpótlás-válogatott irányítója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

bacso_zsofia_fotodtvtkeu.pngSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: A magyar bajnokságban a legjobb négy között végezni, nemzetközi szinten jól szerepelni és a Magyar Kupában döntőt játszani. Ami mindebből megvalósult: Szerencsére minden, a bajnokságban a harmadik helyen zártunk, a kupát megnyertük és az Európa Kupában is helyt álltunk. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Mindig egy banánt. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Mindig változó, de legtöbbször húsféléket, ami visszatölt a mérkőzés után. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Egy NB I/B-s meccsen volt, az egyik pesti csapat ellen, sajnos az nem az én napom volt. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Szintén egy NB I/B-s meccsen volt, a Vasas csapata ellen. Étel, amire gondolni sem tudok: Máj és a pörköltfélék. Ital, amit sohasem iszom: Cola. 

ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Zabkása gyümölcsökkel, granola joghurttal. Az ideális ebéd: Csirkemell rizzsel. Az ideális vacsora: Bármilyen tojás zöldségekkel. Az ideális desszert: Mákos guba, sajttorta. 

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: Egyértelműen a Magyar Kupa-döntőnk volt a Sopron ellen! (A 2022. február 20-án lebonyolított, felejthetetlen hangulatú rendezvényen a házigazda DVTK a címvédő, nem mellékesen későbbi Euroliga-győztessel szemben hosszabbítás után nyert 78–75-re, Bacsó Zsófia nem lépett pályára – a szerző) A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: A Cegléd elleni bajnoki. (2022. január 5-én az alapszakasz 15. fordulójában a DVTK hazai környezetben úgy verte 85–62-re a CEKK-et, hogy Bacsó Zsófia 8 pontig jutott – a szerző) Legnagyobb siker a konyhában: Eddig egy születésnapi torta és rakott brokkoli. Ha ital, akkor… 

bacso_zsofia_akcio.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1017862847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása