PONYVALEGÉNY

Turi Ákos: „Már régóta sérüléssel bajlódom és sajnos eléggé eltávolodtam a focitól”

A „blasz-egy” újonca, a MUN SE 28 esztendős futballistája tétmérkőzésen legutóbb szeptember közepén lépett pályára

2022. január 17. - Horváth M. Attila

p322015900.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBUDAPEST » Kevergethetne középen, vihetné a labdát és lecselezhetné magát a szélen akár az alapvonalig vagy éppen tempót váltva kapura törhetne, az akciót lövéssel befejezve, de Turi Ákos egyelőre meglehetősen távol van mindettől. Legalább annyira, mint jelenleg a MUN SE a „blasz-egyes” bennmaradástól.

Nem hitte volna. 2016 nyarán nagy célokkal érkezett Pasarétre, és bár a Pénzügyőr időközben kiesett a harmadik vonalból, Turi Ákos mégis öt szezonon át viselte a PSE szerelését. Az első csapatban összesen kilencvenegy alkalommal jutott szóhoz, és azokon az összecsapásokon tizenhét alkalommal ünnepelhetett. Minimum vállalható produkció. 

p3140158.JPG

Már régóta sérüléssel bajlódom és sajnos eléggé eltávolodtam a focitól.

Turi Ákos vázolta, sűrítette egy mondatba a fentieket, egyszersmind visszazökkentve önmagát a valóságba. A 28 esztendős labdarúgó, aki Gyöngyösről indulva, a Haladás-Illés Akadémián át jutott a fővárosba, ahol a Vasas Kubala Akadémián pallérozódott, majd olyan budapesti klubokhoz írt alá, mint a Rákosmente KSK vagy az Újbuda FC. Ám lóduljunk meg nagy rössel egészen 2021 nyaráig, amikor elfogadta a Budapest-bajnokság II. osztályából hatalmas izgalmak után felkerülő MUN SE ajánlatát. Nem volt nehéz dolga, ugyanis megannyi korábbi kedves ismerős, egykori csapattárs várta, többek között Bíró József, Feil Máté és Meggyes Balázs. A szezon azonban, mint a demizson rabságában és a pince fogságában is jó húsban lévő öblös hangú férfi, meglehetősen döcögősen indult, az újonc egyre-másra kapta a pofonokat a Budapest-bajnokság I. osztályában, és a belerázódás azóta sem sikerült. Ráadásul a várva várt góllövőjét is idejekorán elvesztette, aki szeptember 18-án lépett pályára legutóbb. 

Sajnos a combom hátul és felül ugyanott már háromszor szakadt be. Munka mellett most újra egyetemet kezdek a tavasszal, így az alapján, amennyi edzésre eljutok, meglátjuk, mennyi idő jut a futballra. A labda azért labda marad, így ameddig tudok, futok utána.

Télvíz idején kevés jobb tevékenység van, mint langyos habos kakaót kortyolgatva elmélyülni John Steinbeck Édentől keletre című zsenialitásába vagy átszellemülten belebolondulni Tarján Zsófi selyemfinomságú erotikától fűtött, lágyan ringó hangjába, de Turi Ákos fenti monológjából kiderül, hogy a futball feltétlenül közöttük van. 

p3140157_1.JPGNégy meccs az élet Turi Ákos eddig mindössze négy tétmérkőzésen lépett pályára a MUN SE színeiben, három bajnokin és a Csepel elleni Magyar Kupa-találkozón. A sors kétszeres furcsasága: a „blasz-egy” újonca egyik találkozón sem bizonyult eredményesnek, míg Turi Ákos legutóbb éppen előző egyesülete, a Pénzügyőr ellen futballozhatott. A Budapest-bajnokság I. osztályának február 19-én esedékes folytatását az ősszel mindösszesen 4 pontot bezsebelő MUN SE sereghajtóként, a tabella 16. pozíciójából várhatja, ám mivel a tavaszi nyitányon a nála tíz egységgel többet gyűjtő és négy helyezéssel előkelőbben álló XII. Kerület Svábhegy FC otthonában vizitál, ha sorsfordítónak nem is, de fontos bajnokinak feltétlenül aposztrofálhatjuk az alig egy hónap múlva sorra kerülő összecsapást.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5416816614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása