PONYVALEGÉNY

Kokenszky Norbert: parádés produkció – a BVSC támadója átlagosan 63 percenként szerez gólt

A nyáron szerződtetett zuglói csatár már tizenkét találatot ért el az NB III, Nyugati csoportjában

2021. szeptember 28. - Horváth M. Attila

p4110038.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBUDAPEST » Nagyszerű formába lendült a nagy terveket szövögető BVSC-Zugló nyáron szerződtetett támadója, Kokenszky Norbert, ugyanis – nem elírás – az NB III, Nyugati csoportjában szereplő társulat legutóbbi (egyébként mindannyiszor győztes) tétmeccsén csak és kizárólag a 26 esztendős csatár talált a hálóba.

Olybá tűnik, jó vásárt csinált a XIV. kerületi klub vezetősége, amikor bizalmat szavazott a III. Kerületi TVE-től egy szezon után távozó, amúgy sok helyen megforduló de rendre eredményes labdarúgónak, ugyanis az eddig lejátszott kilenc bajnokin nem kevesebb, mint tizenkét gólt ért el a támadó. Nem mellékes tény, hogy az előző évadban harmincegy NB III-as összecsapáson jutott tizenháromig, azaz túlzás nélkül kijelenthető, ezúttal negyed szezon elég volt a 2020/2021-es idény góltermésének produkálásához. A bajnokságban átlagosan 63 percenként eredményes futballista ráadásul a BVSC legutóbbi három tétmérkőzésen – a társak hathatós közreműködésével, mégis szinte – egymaga szállította a jó eredményeket. Míg a Magyar Kupa 3. fordulójában hazai pályán az immár Tóth András trenírozta Iváncsával szemben szerzett továbbjutást érő gólt (1–0), addig az NB III, Nyugati csoport 8. játéknapján Tatabányán (0–2), míg a 9. fordulóban a Szőnyi úton a Balatonfüred (3–0) ellen duplázott, illetve triplázott. 

p4110036.JPGkokenszky_stat.jpgKényszerű változtatás kétszer Kokenszky Norbertnek az NB III, Nyugati csoportjában szereplő BVSC-Zugló szakmai stábja mindannyiszor kezdőként szavazott bizalmat, ám a bajnokságban kétszer mégis lecserélte Buzsáky Ákos. Az 5. fordulóban az újonc ETO Akadémia elleni hazai összecsapáson (1–0) csupán egy félidőnyi játékidő jutott neki, mert hiába talált a győriek hálójába az első negyedóra végén, Takács Zsombor 28. percben történő kiállítása miatt a fővárosiak kénytelenek voltak változtatni, illetve szerkezetet váltani az előny megtartásáért, ami sikerült is. Két körrel később, ugyancsak a Szőnyi úton a Pápai Perutz ellen már a 29. minutumra kialakult a 3–2-es végeredmény, csakhogy a meccs hevében ezt még nem tudhatta a házigazda szakmai stábja, és mivel az addig duplázó Szilágyi Máté a 38. percben a kiállítás sorsára jutott, ha nem is a szünetben, de a 81. percben lecserélésre került a csatár.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1916703280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása