PONYVALEGÉNY

KAPUSKÉRDÉSEK. Aki válaszol: Farkas Márk (Gödöllői SK)

Valóságos babonavirtuóz a Pest megyei együttes cerberusa, aki rühelli, ha a bemelegítése alatt, amikor nincs a lécek között, a társak gólokat rúgnak

2021. szeptember 14. - Horváth M. Attila

kapuskerdesek_alap.jpgA legtöbben azt mondják rájuk, flúgosak, ám szerintünk a mindenkori csapat legfontosabb tagjai a kapusok. Ismét rendszeresen jelentkező sorozatunkban női- és férfivonalon is igyekszünk bemutatni, közelebb hozni őket olvasóinkhoz. Nem húzzuk az időt – elég, ha a cerberusok teszik ezt a 80. percben, együttesük vezetése esetén –, átadjuk a szót Farkas Márknak, aki a Pest megyei I. osztályban szereplő Gödöllői SK kapusa.

farkas_mark.jpgPÁLYAÍV Amiért kapus lettem: Soha nem szerettem beállni a sorba, szerettem szembemenni a tömeggel. Bár apukám nagyon ellenezte a döntésemet, mivelhogy a kapusok bolondok! Ennek ellenére nagypapámtól megkaptam az első kapuskesztyűmet hétévesen, onnan már nem volt visszaút… • Amit el szeretnék érni öt éven belül: Minden reggel úgy kelek föl, tanuljak valamit, jobb és több legyek, mint előző nap. Öt év sok idő, nem szeretném bekorlátozni magamat a kishitűségemmel, de mégis földhöz ragadt szeretnék maradni. Egy NB III-as csapatban, amely esélyes a feljutásra vagy jobb esetben szerepelni jó lenne. Ezzel nagyjából elégedett lennék! • Babonám: Na, hát ezen a téren a rosszabbak közül való vagyok, nagyon sok rigolyám van. Mérkőzés előtt az öltözőben egy bizonyos dezodorral fújom be magamat. Meccs alsónadrág. Legtöbb mindent először a jobb kezemre, jobb lábamra veszek fel. A bemelegítésem alatt, amikor nem a kapuban vagyok, ne rugdossanak az üres kapuba gólokat, ettől kivagyok! Minden félidő előtt felnézek az égre és megpuszilom a tenyeremet, majd hozzáérintem mindhárom kapufához – a felsőhöz kétszer. 

KEDVENC……magyar csapatom: Fradistának lettem nevelve, mást nem is mondhatnék. • …külföldi csapatom: Leginkább a Real Madrid, de úgy ülök le a tévé elé, hogy lássak egy jó brusztos és izgalmas mérkőzést. • …magyar mezőnyjátékosom: Nincs konkrét kedvencem. • …külföldi mezőnyjátékosom: Bár ugyan visszavonult, David Beckham a mindenkori kedvencem, ő volt az első, akiről tudomást szereztem, innen ered a Real Madrid is, illetve Cristiano Ronaldo, mert amit ő megcsinált és ahogy hozzá áll a dolgokhoz, példamutató. • …magyar kapusom: Farkas Márk. Saját magamat mondom, mivel hiszek magamban. • …külföldi kapusom: Ederson, illetve Fernando Muslera. 

LEG……nagyobb futballélményem: Még az U17-es korosztályban feljutottunk az NB III-ból az NB II-be háromfordulós rájátszás után, ahol kétszer 3–1-re kikaptunk az odavágón, de mindkétszer 3–0-ra nyertünk a második meccsen. Elmondhatatlan érzés volt kétszer is megfordítani a párharcot, a másodiknál már semmi kétségünk sem volt afelől, hogy sikerülni fog! • …szebb gól, amit valaha láttam: Sok szép gólt láttam, nem tudnék kiemelni egyet sem, különben sem szeretem a gólokat… • …nagyobb siker, amit elértem a futballban: • …nagyobb hiba, amit a pályán elkövettem: Bal szögletzászlónál volt szabadrúgásunk, amit fölpasszoltam a védőnek, aki vissza, én középre akartam passzolni a 11-es ponthoz, de sikerült annyira kifordítanom a jobb belsőmet, hogy becsavartam a saját kapumba… Ha akarnám, nem tudnám megcsinálni… Szerencsére győztünk, így nem fájt annyira. • …jobb labdarúgó, aki ellen pályára léptem: Simon Attila és Kenesei Krisztián. Utóbbinak sikerült pár hete hárítanom a tizenegyesét is. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán: A mentalitásom és kommunikációm. Irányítom és biztatom az előttem állókat. Próbálom tűzben tartani az egész csapatot, és már távolról tudatni az ellenféllel, hogy nem lesz egyszerű dolguk, ha át akarják rajtam juttatni a játékszert! • …negatívabb tulajdonságom a pályán: Gyengébbik lábam még sajnos nem az igazi, de próbálom fejleszteni. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán kívül: Őszinte ember vagyok. • …negatívabb tulajdonságom a pályán kívül: Akaratos vagyok. Nem igazán tudom elfogadni, ha valami nem úgy történik, ahogy én szeretném.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8716689194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása