PONYVALEGÉNY

Bajnoki debütálás Ráckevén, Földváry Attiláé a tápiósági kispad

Az Ecser korábbi edzője váltotta a Tápiószecső hívására rábólintó Majzik Bencét

2023. augusztus 06. - Horváth M. Attila

foldvary_attila.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngTÁPIÓSÁG | Miután három szezont követően távozott a helyi KSK-tól a fiatal sikeredző, Majzik Bence, a klubvezetőknek új tréner után kellett nézniük, aki alig egy hét múlva, augusztus 12-én, szombaton 17 órakor a Ráckeve VAFC otthonában debütál bajnoki meccsen a Pest megyei II. osztály Déli csoport nyitányán. 

majzik_bence.jpgLearatni a babérokat. Ez minden szakvezető álma, kiváltképp, ha fiatalos, ha lendületes, ha tettrekész. Majzik Bence is így volt ezzel, hiszen a harmadik szezon harmadik érme lett a legfényesebb. A Pest megyei III. osztály Keleti csoportját több mint magabiztos fórral, tízpontos előnnyel megnyerni még akkor is nagy dolog, ha a fiatal tréner olyan futballistákat küldhetett csatába, mint az NB I-et is megjárt, az ősszel ismét a fővárosban futballozó Souleymane Youla vagy éppen a sokszoros gólkirály, Tóth Attila. Csakhogy közben történt valami. Tóth Imre távozni készült Tápiószecsőről, mégpedig vissza, Nagykátára, ahol korábban dolgozott, ám az egykor többek között Grezsák Zsoltot és Holló Richárdot is foglalkoztató, az NB III-ban is vitézkedő TFC-nél Majzik Bencét szerették volna a kispadon látni, aki élt a lehetőséggel. Csakhogy nem ment egyedül, vitte magával az öccsét, Balázst, mint ahogy vele tartott Németh István és a kapus Csépány András is. (A sors furcsa fintora egyébként, hogy a pontvadászat második körében, augusztus 19-én, szombaton egy meccs erejéig mindannyian visszatérnek.) Így történhet, hogy nem vár könnyű feladat a nemrégiben kinevezett Földváry Attilára, aki immár a Pest megyei II. osztály Déli csoportjában irányíthatja a társaságot. A maholnap 48 éves, labdarúgóként a Vecsést, a Maglódot, a Tápiószecsőt és a Gyömrőt is erősítő sportemberre csak egyetlen nem nehéz feladat vár: a bajnokságban nem kell meccselnie az Ecserrel, ugyanis az együttes a második vonal Északi csoportjába nyert besorolást.

foldvary_attila_nyilatkozat.jpgCsapatban gondolkodom. Ha nem így tennék, azzal ártanék a legjobban önmagamnak és a srácoknak. Persze, vannak hétről hétre kiemelkedően futballozók, hála Istennek, aki a kispadról beszáll, az is hozzá tud tenni a közöshöz, ám ehhez nagyon fontos, hogy legyen tizenhat-tizennyolc olyan játékos, aki bevethető. Mi közösségként vagyunk erősek, nem egyénileg, mert azt vallom, hogy egyikük sem menne semmire a másik nélkül. 

FÖLDVÁRY ATTILA, a Tápióság új trénere ezen sorok írójának 2020 decemberében még az Ecser szakvezetőjeként fogalmazta meg az edzői ars poeticának sem utolsó gondolatsort

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8418187015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása