PONYVALEGÉNY

Sallay Botond: Szigethalom után Perbál • Távozott a brazil légiós

A 24 éves új igazolás négy esztendeje még az Újpest második csapatában futballozott

2021. augusztus 01. - Horváth M. Attila

p1010122.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngPERBÁL » Megjárta a III. Kerületi TVE, a Budapest Honvéd és az Újpest utánpótlását is a Pest megyei II. osztály, Északi csoport újoncának új fiúja. Sallay Botond a lila-fehérek második számú alakulatát követően futballozott a Rákospalotai EAC, a Balatonlelle, a Dabas-Gyón, míg legutóbb a korábbi kispesti és ferencvárosi kedvenc, Kovács Béla játékos-edző trenírozta Szigethalom színeiben is.

Miután nem átszállójegyet kíván váltani a Pest megyei III. osztály, Nyugati csoportjában a bajnok Kistarcsától mindössze három egységgel és két góllal kevesebbet elérő, 72 ponttal ezüstérmesként záró Perbál SC, érthető, hogy a vezetők odafigyeltek arra, ha a lehetőség úgy hozza, magasabb szinten is edződő, minőségi labdarúgó csatlakozzon a kerethez. 

Annál is inkább így lehettek vele a klub háza táján, mivel a korábban Üllőn is futballozó Silva Lopez Leandro nem maradt az egyesületnél, hanem a Budapest-bajnokság I. osztályából, valamint egykori NB I-es labdarúgóval is erősítő Bánk SE-hez szerződött. A többek között a Cruzeiro és a Ponte Preta szerelését tétmeccsen is viselő brazil légiós távozása érzékeny veszteség, ahogy Kovács Levente eligazolása is, utóbbi Csolnokon folytatja karrierjét. 

Sallay Botond pedig éppen ellentétes utat jár be, lévén Szigethalom után lesz a Perbál játékosa. Miután közelmúltbeli NB III-as rutin van mögötte, nem kérdés, hogy a 24 esztendős labdarúgónak vezérszerepet szánnak a PSC-nél, márpedig egy jó szezon után csak rajta múlik, adott esetben vezet-e az út felfelé.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5216644678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása