PONYVALEGÉNY

Itt a Bubi, pubi!

A hetek óta ismét jelenlévő és kölcsönözhető kétkerekűek használata még egyszerűbbé vált

2021. június 03. - Horváth M. Attila

bubi_kopf.jpgEgyszer csak eltűntek, mint évekkel ezelőtt a Győr környéki villanyszerelők, aztán valahogy elökerültek, mint Columbo hadnagy a népszerű krimisorozatban.

Köztünk járnak és lépten-nyomon beléjük botlunk. Legyen szó diplomatatáskával járó öltönyös rollerrel közlekedőről, F*CK! feliratú pólót, háromnegyedes tarka gatyát és mellé narancssárga tornacipőt húzó gördeszkásról vagy éppen elegáns öltözetben nyeregbe pattanó kerékpárosról. Egyre többen vannak, akik nem a jó öreg Csepelt hajtják, hanem ismét Bubira szállnak – nem véletlenül.

bubi2.jpg

Aki rendszeresen tekerés közben csodálná meg fővárosunk nevezetességeit, annak persze érdemesebb bérletet váltania, ugyanis egy hónapra ötszáz, míg egy évre ötezer forintért vihető az almazöld járgány. Ha valaki percalapú „csomagra” fizetne be – miután az első félóra díjmentes –, a harmincadik minutumtól hatvan szekundumonként húsz forintot kell „perkálnia”, ami sokkal kedvezőbb a korábbi megoldásnál, mivel régebben száznyolcvan perc után már nem ötszáz forintot mutatott a számláló, hanem ezret. Amennyiben valaki csupán ennyit tesz az egészségéért, már megéri. Ugye, hogy ugye?

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7516581356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása