PONYVALEGÉNY

A ferencvárosi Kiserdő-mentőakció

A budapesti polgári kezdeményezéshez néhány napon belül már közel ötszázan csatlakoztak

2021. május 25. - Horváth M. Attila

img_20210502_180124.jpgMiután a ferencvárosi Kiserdő fontos szerepet tölt be különösen a József Attila-lakótelepen élők körében, így érthető, hogy ragaszkodnak hozzá. Márpedig a Galvani-híd megépítése és az ehhez kapcsolódó úthálózat-fejlesztés legalábbis kétségessé teszi a helyiek természeti övezetének egy az egyben történő fennmaradását. Dr. Mészáros Szilárd Antal budapesti polgári kezdeményezést indított ezen a felületen a fentiekkel kapcsolatban, amelyhez néhány nap alatt már közel ötszázan csatlakoztak. 

A lakótelephez tartozik, mint a Nyúldomb vagy a Pest-Buda mozi. Utóbbinak ma már csak híre, illetve valahol hamva van, ugyanis több mint harminc éve örökre becsukta kapuit, pedig annak idején a szovjet filmek műsorra tűzése mellett a Presser Gáborral, Laux Józseffel és Radics Bélával fellépő Locomotiv GT is koncertezett ott – a telepen élők számához viszonyítva – óriási közönségsikert aratva.

img_20210502_182529.jpgVolt, nincs. Sem a Loksi, sem a néhai filmszínház, ám a Napfény utcai napfényben fürdőzők nem csupán a flaszteren, hanem a Kiserdőben is rónák a kilométereket bandukolva, cammogva, csoszogva, futva vagy sétálva, néha-néha lehuppanva, megpihenve a leterített pandamacis plédre egy dobozos Arany Fácán sörrel vagy egy téliszalámival, paradicsommal és uborkával teletömött zsemlével a kézben. A IX. kerületiek ragaszkodnak a megszokotthoz. A múltjukhoz, a jelenükhöz. A jelenükhöz, amelyről szentül hiszik, hogy a jövőjük is lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5716571832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása