PONYVALEGÉNY

FC Porto: kapussorsforduló

Közel 22 hónap különbséggel a labdarúgó Iker Casillas és a kézilabdázó Alfredo Quintana is a portugál egyesület edzésén kapott szívinfarktust

2021. március 01. - Horváth M. Attila

alfredo_quintana.pngA portugál kézilabda-válogatott kapusa, Alfredo Quintana minapi halálhíre bejárta a világsajtót, holott nem a 32 esztendős korában elhunyt cerberusfenomén volt az egyetlen, aki az FC Porto tréningjén lett rosszul.

 casillas.jpgAz egykori 167-szeres spanyol labdarúgó-válogatott Iker Casillas minden idők egyik, ha nem a legjobb kapusaként akaszthatta szögre a stoplist 2020-ban. Szerencsére önként, még ha nem is dalolva léphetett a visszavonulás útjára. A cerberus 2015 nyarán igazolt a Real Madridtól az FC Portóhoz, ám 2019. május 1-jén gyakorlás közben kapott szívrohamot. Hála a gondviselésnek, nem került életveszélyes állapotba, valamint komplikációk sem léptek fel nála. Nem úgy Alfredo Quintana esetében, ugyanis a kiváló kézis február 22-én, a hétfői csapat-összejövetelen szenvedett szívinfarktust, de az állapotából következtetni lehetett, hogy a neheze még hátravan. Az intenzív osztályon mélyaltatásban tartott sportember életéért hiába küzdöttek, a szervezete február 26-án, péntek délután azt tette, amit a pályán sosem: feladta a harcot.

alfredo-quintana-696x394.jpg  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5516446786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása