PONYVALEGÉNY

Kedvenceink akkor és most: Héléne és a fiúk

Eltűntnek nyilvánítva (Ponyvalegény-sorozat, 1. rész)

2019. december 21. - Horváth M. Attila

ob_49b582_34479215-1760615260699172-238408693241.jpgRendszeresen jelentkező sorozatunkban egykori kedvenceinket mutatjuk be, avagy a fénykorukhoz viszonyítva hol tartanak manapság. Az első epizódban a Héléne és a fiúk című francia sorozat szereplőit helyezzük fókuszba.

Kedves Olvasó, kizárt, hogy nem látott belőle egyetlen részt sem az összesen kétszáznyolcvanból – az akkoriban még kék folyó szignállal jelentkező Duna Televízió adta hétköznap délutánonként –, ha a kilencvenes években volt ifjúsági korú. A fülbemászó főcímdal elhangzásakor a többség lekucorodott a képernyő elé és várta, aznap éppen milyen blődséggel hozakodik elő a kissé kattantnak tűnő Johanna, aki tökéletes társra lelt a szintén fura figura Christian személyében. Azt azért mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a magyar szinkron sokat dobott a kettősön is, ugyanis Orosz Helga zseniálisan hozta a ketyós lányt, akárcsak Kerekes József a szerencsére csak a zenekarban ütős fiút.

A francia egyetemisták kissé mesterkélt módon bemutatott életét olykor zavarba ejtően bosszantó párbeszédekkel tetézték a széria készítői, de ettől még a karakterek szerethetők voltak. A címszereplő fiúk egy zenekart alkottak, a két gitároshoz, Nicolashoz és Étiennehez, valamint a dobos Christianhoz csatlakozott a későbbiekben a billentyűs José, az énekesnő pedig természetesen a hosszúhajú Héléne – a sorozatban Nicolas párja – volt, aki a főcímdalt – ezen sorok írójának szubjektív véleménye alapján ennivalóan édes hanggal – felénekelte. 

A címszereplőt alakító Héléne Rollés egyébként több lemezzel is kirukkolt a kilencvenes esztendőkben, majd a XXI. századba átlépve közel fél évtizedes szünetet tartott karrierjében, legutóbb A szerelem rejtélyeiben láthatták a televíziónézők, akárcsak a többieket. 

A szereplők manapság a negyvenes éveikben vagy az ötvenes esztendeik elején lépdelnek az élet rögös útján, ám talán nem szentségtörés azt megfogalmazni, hogy éppen a Cathy–Étienne párosnak állnak a legjobban az eltelt évek, hiszen a fotók alapján a több mint remek formában lévő Cathy Andrieu van olyan vonzó manapság, mint a kilencvenes esztendőkben, míg David Proux sármjára csak rátett a rohanó idő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5115360856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása