PONYVALEGÉNY

Zámbó Jimmy a tévében

Streaming után szabadon: az A Király már az RTL-en szippantja be a nézőt

2023. november 21. - Horváth M. Attila

kiraly_tv.jpgMég az is lehet, hogy nézettségi rekordokat dönt. Úgy, mint annak idején, amikor először került képernyőre péntek esténként, ahogy műsort vezetett, ahogy dalra fakadt, ahogy zömmel női közönség előtt csillogtatta páratlan énektudását. A Zámbó Jimmy életét feldolgozó sorozat, A Király az internetes platform után immár minden magyar háztartásban jelen van. 

November második fele valóságos ünnepnapokat tartogat. Erzsébet után Katalin következik, csakhogy november tizenkilencedike és huszonötödike közé ékelődött huszadika is, márpedig akik nem tudták annak idején streamingelni A Király című magyar sorozatot, azok lélegzet-visszafojtva várták a vidám vasárnapot követő heroikus hétfőt. A kilencvenes években a Szomszédokkal vagy a Dallasszal lehetett így a derékfájós nagyi meg a két sör után a hokedlire huppanó, Vágási Jutka iszákos anyja után néminemű érdeklődést mutató vő, mint mostanság Zámbó Imre élettörténete kapcsán.  

kiraly_tvmusor.jpg

Aki látta az Aranyélet című, három évadot és huszonnégy epizódot megélt, mára méltán kultikus sorozatot, az tisztában van vele, hogy nem csupán az egyik főszereplő, a fiatalkori énekes alakját hitelesen, kellő átéléssel megformáló Olasz Renátó, hanem Anger Zsolt és Thuróczy Szabolcs is dramaturgiailag fontos pillanatokban bukkan elő.   

Jimmy-kultusz ide, hatalmas rajongótábor oda, a megváltozott körülmények miatt manapság már nehéz volna ugyanezt a szintet tartania az oktávkirály zseninek, az egoistább szemléletű világunkban már nem búgó hangú romantikus egyveleget kér a kedves valamelyik, még frekvenciával rendelkező rádió épülete előtt elhaladva Delhusa Gjontól (akivel nagysikerű duettet adott elő annak idején Zámbó Jimmy Elveszett álmok címmel, lásd lentebb) a rózsaszirmok ölelésével bódított éjszaka után, hanem kevésbé burkoltan ötvenezret a bankautomata szomszédságában, már az összejövetel előtt.

Szerencsére vannak kivételek – nem csupán tranzakciós értelemben –, vételek viszont annál kevésbé. A ma embere kevésbé szán időt, energiát és pénzt CD-re, 45-ös fordulatú hanglemezre vagy retrószagú, rongyosra nézett videókazettára, sokkal inkább az itt és most az érdekes. Az RTL-en viszont ezen a héten, nem sokkal 21 óra után érkezik el az itt és most. Érdekes.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2318264155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása