PONYVALEGÉNY

Elhunyt Deák „Bamba” Ferenc özvegye

A néhai labdarúgót a felesége 21 év után követte a másvilágra

2019. szeptember 27. - Horváth M. Attila

deak_bamba_emlektabla.jpgA napokban, egész pontosan 2019. szeptember 23-án, hétfőn elhunyt a korábbi 20-szoros válogatott labdarúgó, az egyszeres bajnok és háromszoros gólkirály Deák „Bamba” Ferenc özvegye, Diósy Ilona, aki 86 évet élt.

A világrekord a néhai férj nevéhez fűződik, ugyanis az 1945/1946-os bajnokságban 34 találkozón 66 gólig jutott, ami átlagban azt jelenti, hogy minden meccsén duplázott. A kiváló sportember 1998-ban, 76 esztendősen hagyta maga mögött a földi létet. Szellemét emléktábla őrzi a XIII. kerületi Hollán Ernő utca 31. szám alatt, ugyanis a néhai futballista abban a házban élt, akárcsak az özvegye. A kapucsengőn a 11-es végleg büntető marad az itt maradottaknak, hiszen a természetes eleganciával elért sikerekkel és a földi varázslatokkal teli múlt mindörökre elveszett az angyalföldi ház sűrűjében.

deak_kapucsengo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6915176086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása