PONYVALEGÉNY

Virágos jókedv: Bálint György 100-szor szép világa

2019. július 27. - Horváth M. Attila

balint_gyorgy_portre.jpgLeírni is hihetetlen: július 28-án ünnepli századik (!) születésnapját a magyarok népszerű kertészmérnöke, Bálint gazda, azaz Bálint György.

Meg nem mondom, mikor, de a legendás főcímzenével ellátott Ablak című magazinműsorban láttam először. A világ akkor még fekete-fehérben fogadta a tévé elé lekucorodót a Vaníliás karikáért, Kajla csokiért és Pilóta kekszért rajongó ötévestől a hajlott korúig, és akkor persze még nem értettem semmit abból, amit mond, de általában úgy tűnt, Bálint gazda nem beszél se többet, se kevesebbet annál, mint amit kell, mégsem volt kimért, sem visszafogott. Minden olyan természetesnek tűnt. Az elmúlt hetekben ismét egyre többször került a portréja elém. Ablakot ma már csupán akkor lát az ember, ha megtisztítja, a közszolgálati televízió pedig nehezebben értelmezhető, mint az orvos, amikor latinul kvartyog az aneszteziológussal műtét előtt. Bálint György ugyanúgy feltűnt havilap címlapján, mint napilap mellékletének első oldalán. Olybá tűnik, mintha az egészség nagykövete lenne, pedig ír, dolgozik, utazik, kertészkedik, ami immár száz esztendősen nem normális dolog mifelénk – vagy legalábbis nem megszokott. Bálint gazda persze nem törődik a sztereotípiákkal, éli az életét, ahogy csak nagyon kevesen. Még szép, hogy száz szónak is egy a vége: Isten éltesse sokáig!

balint_gyorgy_csaladi_lap_cimlap.jpgbalint_gyorgy_1.jpgbalint_gyorgy_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1114983054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása