PONYVALEGÉNY

Legyetek bátorak!

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közül valamelyikük főpolgármester lesz

2024. június 09. - Horváth M. Attila

img_20240608_171501.jpgEleinte csak néztük, olvastuk, aztán lestük, vártuk az újabbakat. És azok jöttek zöldben, sárgában, pirosban, a jelzőlámpa összes színében pompázva, sohavégetnemérőst játszva, mi meg előbb vagy utább csak belefulladunk a politikai plakáttengerbe. (Mindebből ízelítőt a lenti fotóra kattintva láthatnak az érdeklődők.) 

Csakhogy ennek immár vége. Elég volt az őrületből, a gyűlöletkampányból, a háborúból meg a békéből, a hazugságáradatból. Mert miközben a vészjósló csatasorozat már itt van a közelben, a nagy ijedtség mellett szerencsére van, akinek jut pénz három és fél millióért a Bajnokok Ligája-döntő helyszínén nem zsíros kenyeret flamózni piros arannyal vagy hegyes paprikával, netán randiriasztó lilahagymával. A beteg ember pedig pózol a kamerának, s fáradt tekintettel próbálja elhitetni azt – már akivel tudja –, egyedül ő képes arra, hogy megvédje Magyarországot, valódi Supermanként, elnyűtt, kinyúlt XXXXXL-es, mégis S-pólóban. Miközben az igazi Supermanek a gondolkodó választók, akik nem hisznek az ásványvizes hirtelen jött visszalépésében, s nem kérnek a rongyrázásból, az urizálásból, a szabad rablásból, a kultúra, az egészségügy, az oktatás kizsákmányolásából, a korrupcióból, az urambátyámvilágból, a hatalommal való visszaélésekből. Legyetek bátorak – fogalmazott egyszer a nép legbölcsebb gyermeke, s a haza fényre derül.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2818424395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása