PONYVALEGÉNY

SPORTKARÁCSONY. Aki beavat a legszentebb ünnep rejtelmeibe: MAROSI ÁDÁM, a Bp. Honvéd 2-szeres egyéni világbajnok, olimpiai bronzérmes öttusázója

Béklyó helyett rugalmasság: „Úgyis mindig, minden tőlem telhetőt megteszek, ezért sincs szükségem fogadkozásokra”

2023. december 07. - Horváth M. Attila

sportkaracsony_kopf.jpgAhogy a különböző sportágak kiválóságai, úgy az idei esztendő is heroikus hajrába kezdett. A 2021 óta és mindig csak decemberben jelentkező rovatunkban nagyszerű sportemberek fogalmazzák meg gondolataikat a karácsonnyal és az új évvel kapcsolatban. Akivel ezúttal ünnepi hangulatba kerülünk: Marosi Ádám, olimpiai bronzérmes, 2-szeres egyéni világbajnok öttusázó, olimpiai bronzérmes katonasportoló.

marosi_adam_jobb.jpegmini_karacsonyfa.jpgAmit nekem jelentenek december utolsó napjai – három szóban: Karácsony, béke, nyugalom. Plusz egy: jól járható utak reggelente, merthogy az edzések nem állnak meg.

mini_disz.pngAz ünnepi asztalról nem hiányozhat: Édesanyám húslevese, mákos gubája, és idéntől az általam készített bajai stílusú halászlevem.

mini_karacsonyfa.jpgHa szaloncukor, akkor... Csakis zselés! (mosolyog)

mini_disz.pngAmi nélkül számomra nem létezik karácsony: Évek óta távolodik a fehér karácsony. Gyerekkoromban valahogy az ünnepek és a fehér táj összetartoztak. Tehát ha innen nézem, akkor hó nélkül nincsen karácsony. És persze Kevin nélkül sincs, lásd még Reszkessetek, betörők 1-2.

mini_karacsonyfa.jpgAmikor és ahogy kiderült, hogy az ajándékokat nem a Jézuska hozza: Sajnos elég korán kiderült számomra, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékokat, hanem a szüleim. De ez nem jelenti azt, hogy ne hinnék az angyalok létezésében!

marosi_adam_akcio.jpg

marosi_adam_bajnok_jobb.jpgmini_disz.pngEmlékezetes ünnepi sportélményem: Lassan húsz éve volt egy futóedzés… Akkor december huszonnegyedike pont szombatra esett, és tíz kilométer tempófutás volt a szigeten. Az elég meghatározó volt! Főleg, amikor megcsináltam az edzést és visszanéztem”.

mini_karacsonyfa.jpgÉletem legszebb karácsonya: Szerencsére sok szép karácsonyom volt, mindig voltak az asztalon finom ételek, meleg otthon, karácsonyfa. Sok helyen járhattam a világban a sport által, és bizony ez a bőség korántsem egyértelmű mindenhol. Hálás vagyok az életemért, hálás vagyok azért, hogy úgy élhetek, olyan színvonalon, amilyenen jelenleg.

mini_disz.pngMegfogadom 2024-re, hogy: Már nem fogadkozom. Korábban volt rá példa, de valahol a fogadalmak béklyót adtak. Gyorsan változik az élet, hiszem, rugalmasnak kell maradni. Egyébként pedig úgyis mindig, minden tőlem telhetőt megteszek, ezért sincs szükségem fogadkozásokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2218276217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása