PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: SZABÓ-MÁJER KRISZTINA, a Moyra-Budaörs Handball kézilabdázója

Az édesanyját látva kötött ki a pályán a jobbszélső, aki azt vallja, hogy fejlődni sohasem késő, így az elkövetkező években a hiányosságán javítana, az erősségét pedig minimum megtartaná

2023. július 17. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A 2022. március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Szabó-Májer Krisztina, a női kézilabda NB I-ben szereplő, a 2022/2023-as szezonban 26 forduló után 19 ponttal a tabella 11. helyén záró Moyra-Budaörs Handball korábbi utánpótlás-válogatott jobbszélsője.  

szabo_majer_krisztina_moyra_budaors_handball_portre.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Mert édesanyám is űzte ezt a sportot és a hétvégéken az ő meccseire jártunk szurkolni. Ebben a közegben nőttem fel, ezért nem is lehetett kérdés, hogy én is szeretném magamat kipróbálni.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Sok van, talán a három legnagyobb az EHF-, azaz a nemzetközi kupaszereplések, a Magyar Kupa négyes döntő és a junior világbajnokság.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Több játékost vagy volt játékost nagyra tartok, és igazán nem szeretnék senkit sem kiemelni, de akik igazán példaértékű hozzáállásúak voltak a játékoskarrierjük, majd utána az edzői pályafutásuk során, a Siti testvérpár tagjai, azaz Siti Bea és Siti Eszter. Rengeteget köszönhetek nekik sokat tanultam tőlük szakmailag és mentálisan is.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Nagyon sok jó kapcsolatom, barátságom alakult ki a kézilabda által, amiért nagyon hálás vagyok, de talán a legközelebbi viszonyom a kislányom keresztanyukájával, Pelczéder Orsolyával van.

szabo_majer_krisztina_lara.jpg• Az előző szezonbeli emlékezetes esemény: Többször is megválasztottak a meccs legjobbjának, ami nagyon jó érzéssel töltött el.

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Szeretnénk az előzőnél jobb helyezést elérni és mindent megtenni a sikerért.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Ami szerintem hiányosságom, azon javítani szeretnék, ami pedig az erősségem, azt megtartani vagy akár még növelni és fejlődni, amiben csak lehet. És a legfontosabb, hogy élvezzem, amit csinálok.

• Amelyik sportot még kedvelem: Szinte minden sportot szeretek és követjük a férjemmel, de talán amik közelebb állnak, azok a csapatsportok, mint például a jégkorong, a foci vagy a röplabda.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Érettségi után lediplomáztam, valamint kozmetikus és masszőri végzettségem is van. Ez nem véletlen, mert nagyon fontosnak tartom, hogy gondoljunk a sport utáni életünkre is. Nagyon szeretem az állatokat, van két kutyusunk és a kislányomnak egy nyuszija is. Szeretek a szabadban lenni, kertészkedni és szeretek a konyában tevékenykedni, valamint az egyik szerelem a kovászos kenyér és a pizza készítése.

budaors_handball.pngVisszatérés Székesfehérvárra  Jóllehet, már megkezdte a felkészülést Buday Dániel hölgyserege a 2023/2024-es szezonra, ezen a nyáron edzőmérkőzést még nem vívtak a budaörsi lányok és asszonyok. Sebaj, ezen a héten rögvest kettő is jut a meccsterhelésből, méghozzá egy ellenféllel, az élvonalba egy szezon után visszatérő Vasassal szemben. Előbb július 18-án, kedden, 17 órai kezdettel a fővárosban találkoznak egymással a felek, majd 21-én, pénteken ugyanakkor a Pest megyeiek Hársfa utcai otthonában is megmérkőznek a csapatok. A jövő héten azonban már sűrűsödnek a napok, ugyanis a Collagenius Kupa elnevezésű nemzetközi tornán három nap alatt ugyanennyi összecsapás vár a Buday-tanítványokra: 26-án, szerdán a házigazda Alba Fehérvár, 27-én Japán válogatottja, míg 28-án egyaránt 18 órai kezdettel a német TuS Metzingen ellen gyakorolhatnak élesben Vártok Ramónáék. És ha már Szabó-Májer Krisztina és Székesfehérvár: az előző szezonban 25 bajnokin 57 gólig jutó jobbszélsőnek és társainak van miért visszavágniuk, ugyanis idén március 24-én 25–20-as vereséget szenvedett a Pest megyei alakulat (Szabó-Májer két gólig jutott), igaz, tavaly december 10-én úgy nyert 32–26-ra a Budaörs, hogy a Sportágválasztó jelenlegi főszereplője háromszor bevette az egykori társak hálóját.

szabo_majer_krisztina.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1418169241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása