PONYVALEGÉNY

Schile Bende (Ikarus): „Mi veszítettünk két nagyon fontos pontot” • Csizmeg Balázs (MLTC): „Hetek óta készültünk erre a mérkőzésre”

Nem fért bele a kihagyott 11-es a XVI. kerületi csapatok szombati rangadóján

2024. március 27. - Horváth M. Attila

ikarus_foto_ikarus_bse.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngIKARUS BSE–MÁTYÁSFÖLDI LTC 1–1 | Szeretett volna visszavágni a házigazda az ősszel elszenvedett 2–1-es vereségért, ám a XVI. kerületi csapatok rangadóján a kivitelezés már csak azért is nehézséget okozott, mert az MLTC a 35. percben előnybe került, miután Oláh Tamás bevette Tuza Zsombor hálóját a Budapest-bajnokság II. osztály 1. csoport 17. fordulójának múlt szombati találkozóján. 

Az Ika azonban nem tudott a félidő hajrájában egalizálni, ám a folytatásban igen, méghozzá Schile Bendének köszönhetően. Nemcsak a futballista neve, de a helyzete is különleges, ugyanis a 23 esztendős sportember megfordult az MLTC színeiben is.  

schile_bende_portre.jpgEgy kerületi rangadó minden esetben nagyobb jelentőséggel bír, mint egy sima bajnoki mérkőzés – felelte érdeklődésünkre SCHILE BENDE, aki a kezdetektől 2015 végéig, majd 2019 őszén volt a vendéggárda labdarúgója. – Az őszi idényben sajnos sérülés miatt ki kellett hagynom az egymás elleni találkozót, így még jobban vártam, hogy pályára léphessek volt csapatom ellen. Az első félidőben nem tudtuk minőségben azt a futballt nyújtani, ami valójában benne van a csapatunkban, nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel, így egygólos hátránnyal mentünk pihenőre. A második játékrészt sokkal erőteljesebben kezdtük és jött is az egyenlítő gólunk.

Amelynek szerzője nem emlékezetes, sokkal inkább fontos találatot ért el közel egyórányi futballt követően, de ahogy mondani szokták, ott kellett lenni. Az emlékezetes szituáció azonban még csak ezután következett.  

ikarus_bse.pngA védelem mögé a hosszúra átívelt labdát centerezte középre a csapattársam, amire érkeztem, így nem volt nehéz dolgom a kapuba passzolni a labdát – elevenítette fel az 58. perc eseményét SCHILE BENDE. – Volt még félóra a meccsből, már csak az volt a kérdés, mikor tudjuk rárúgni a másodikat. Nem sokkal később megítéltek a javunkra egy bűntetőt. Kérdés sem merült fel bennem, én állítottam le a labdát. Eldönthettem volna a mérkőzést, de a kapus jó irányba ment és védeni tudta a tizenegyest. A végjátékban is meg lehetett volna szerezni a győzelmet, ami nagyon fontos lett volna a csapatnak, mivel egy célunk van, és az a bajnoki cím. A végeredményt tekintve tehát nem vagyok elégedett, mivel itt mi veszítettünk két nagyon fontos pontot. Van még kilenc meccsünk, garantálom, hogy nem lesz unalmas időszak és végig harcolni fogunk a célunkért! Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki kilátogatott a meccsre és szurkolt az Ikarusnak, kiemelten az utánpótlás-csapatom tagjainak és szüleiknek!

Vajon mit élt át mindeközben a látogató? A társulat sokra hivatott fiatal védője segítségével ennek járt utána honlapunk.   

csizmeg_balazs.jpgMi már hetek óta készültünk erre a mérkőzésre, az öltözőben is folyamatos beszédtéma volt, de azt gondolom, ez nem meglepő, ha rangadóról van szó – fogalmazott egyértelműen CSIZMEG  BALÁZS, a Mátyásföldi LTC 21 esztendős labdarúgója. – A meccs elején szűken tudtunk védekezni és emberfogással követni az ellenfelet, amivel látszólag nem tudtak mit kezdeni. A gólunk egy szép bal oldali támadásból született, ami igazi csapatjáték volt. A második félidőben, főleg az elején jobbak voltak, nagyon nyomtak, gólt is szereztek és egy büntetőt is rúghattak, ami jogos ítélet volt. A kapusunk bravúrosan hárított, ám ezután az Ikarus megint egy kicsit visszaesett. Számomra, mint középső védőnek nagyon megterhelő mérkőzés volt, azonban a csapatvédekezesünk megint jól működött, és továbbra is a bajnokság egyik legjobbja.

Mindezek tükrében a játék képének megfelel az 1–1?   

mltc.pngÖsszességében reálisnak tartom a végeredményt, mert az Ikarus nem játszott semmi különlegeset, nem volt jobb nálunk, de mi sem náluk – folytatta CSIZMEG BALÁZS. – 1–0-nál egy kis szerencsével hihettük azt, hogy nyerhetünk, azonban 1–1-nél már nem volt benne a rangadóban, hogy megint vezetést tudunk szerezni, legalábbis szerintem. A csapat eddigi szereplése? Egyszerűen fantasztikus, szinte szavakkal leírhatatlan! Nem akármilyen eredményeket tudunk elérni, meccsről meccsre fejlődünk és jobban játszunk, persze vannak kivételek. Remélem, a tavaszi veretlenségünk is hosszúra nyúlik, hiszen nagyon jó a csapatösszhang, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy minden összecsapáson mindent megteszünk egymásért.

A Budapest-bajnokság II. osztály 1. csoport előttünk álló 18. fordulójában a 37 ponttal jelenlegi bronzérmes Ikarus BSE március 30-án, szombat este 18 órakor a 12. helyezett Budapesti Atlétikai Klub (BAK) vendége lesz (az ősszel fordított pályaválasztással 3–0-s végeredmény született), míg ugyanaznap délelőtt 11 órakor a 34 egységgel a 4. pozíciót elfoglaló MLTC újabb rangadót vív, hiszen a közvetlenül mögötte elhelyezkedő, ám 4 ponttal kevesebbet elérő, tavaly szeptember utolsó napján 1–0-ra legyőzött Airnergy FC-t fogadja a Bökényföldi úton.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3218365265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása