PONYVALEGÉNY

Budatétényi ismétlők – Papp Ádám: „A második félidőben már sajnos jöttek a bakik” • Vaár Dániel: „Az elején nagyon jól kezdtünk”

Akárcsak az őszi idényben, tavasszal, a Budapest-bajnokság II. osztály 2. csoport 17. fordulójában is betalált a két labdarúgó a Flotta kapujába

2023. március 28. - Horváth M. Attila

p9240237.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDATÉTÉNY–FLOTTA 3–3 | A Budapest-bajnokság II. osztály 2. csoport 17. fordulója előtt csak rosszabb gólkülönbségével negyedik helyezett, Nagy József trenírozta házigazda a kimondottan a bajnoki címre hajtó jelenlegi ezüstérmest fogadta. Akárcsak tavaly ősszel, ezúttal is parázs kilencven perc kerekedett a két gárda találkozójából. Ami 2022 második felében sikerült, összejött a 2023-as esztendőben is Papp Ádámnak és Vaár Dánielnek: mindkét tétényi labdarúgó akkor és ezúttal is bevette a mezőny egyik legjobb alakulatának hálóját.

A botlás a bajnoki címbe kerülhet. A másfél hete Budatétényben nyerő (2–0) BEH-Szent István ugyanis 41 ponttal áll az élen, de vajon nevezhető-e botlásnak a 37 egységgel második Flotta 3–3-as remije egy idegenbeli rangadón? A válasz: aligha, ám ettől még tény, hogy Jenei Krisztiánék sorsa már nem a saját kezükben van. 

Ha úgy vesszük, ugyanezt elmondhatták magukról az elmúlt hétvégén a Budatétény játékosai is, akik már kétgólos előnybe kerültek bő félóra után, ám a második játékrész derekáig tíz perc alatt megfordította az eredményt a Flotta. A hajrá azonban a házigazdáé volt, amely a 88. percben alakította ki a végeredményt. Érthető, ha mindkét oldalon inkább félig üres az a bizonyos pohár, elvégre kétgólos előnyből ikszre végezni nem feltétlenül dicsőség, míg ugyanez igaz fordított előjellel is, ha már egyszer idegenben háromszor betalál egy csapat, nyerjen. A döntetlen egyik félnek sem jó – vagy mégis? 

A gólomról csak annyit, hogy sikerült letámadnunk és az ellenfél térfelén megszereznünk a labdát, amiből gyorsan oda tudtunk kerülni a rivális tizenhatosa elé, ahol Papp Ádi nagyszerűen passzolta azt be, amit csak be kellett gurítanom a kapuba – idézte fel a március 25-én, szombat délután történteket a 20 esztendős VAÁR DÁNIEL, akinek a találatával jutott egyről a kettőre a Budatétény. – Az elején nagyon jól kezdtünk, az első félidőben sikerült is 2–0-ra vezetnünk, aztán a második kezdetén kicsit bennragadtunk az öltözőben és nagyon gyorsan kaptunk három gólt. Szerintem ez a 3–3-as eredmény reális. 

Vajon mit szól mindehhez a „megszólított”, azaz a gólpasszal is jelentkező Papp Ádám? Akire ugyanaz a leírás illik, mint Vaár Dánielre, lévén a képességeik alapján nem feltétlenül ebben az osztályban volna a helyük, és aki a meccs hajrájában 11-est végezhetett el. 

Nem gondoltam arra, hogy kihagyom, csak arra, hogy hová rúgom és gól lesz – felelte határozottan a 24 éves PAPP ÁDÁM, a Budatétény SE egyik legjobbja. – Reális teljesen ez a sokgólos döntetlen, mivel az első félidőt sokkal jobban kezdtük. mint a Flotta és ugye 2–0-val mentünk a szünetre. A második félidőben már sajnos jöttek a bakik, ugyanis helyezkedési hibák voltak hátul és ezekből kaptuk a gólokat. 

És itt a gólokon van a hangsúly, hiszen tavaly szeptemberben a sokáig emberhátrányban futballozó Budatétény idegenben cselekedte meg azt, ami hazai környezetben nem sikerült: legyőzte 2–1-re a Flottát

Budapest-bajnokság II. osztály 2. csoport, 17. forduló

 BUDATÉTÉNY SE–FLOTTA 2001 SE 3–3 (2–0) 

Budatétény, vezette: Bartis László (Tóth I Tamás, Szuhodovszkli Dávid)

Gólszerző: KREUZ ÁDÁM (1–0) a 14., VAÁR DÁNIEL (2–0) a 35., KATÓ DOMINIK (2–1) a 61., GANSTOOJ AMARSANAA (2–2) a 66., KANYÓ MARTIN (2–3) a 71., PAPP ÁDÁM (3–3, 11-esből) a 88. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9118083088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása