PONYVALEGÉNY

A gyalogló OB 20 km-es versenyszámának női és férfi győztese biztosan rajthoz áll a Budapesten megrendezendő atlétikai világbajnokságon

Récsei Rita és Helebrandt Máté mellett Madarász Viktória is elindulhat a vb-n 35 kilométeren

2023. június 06. - Horváth M. Attila

img_20230426_154441_moricz_zsigmond_korter_atletikai_vb.jpgMiután április végén Récsei Rita és Helebrandt Máté is könnyedén utasította maga mögé a mezőnyt Békéscsabán, a gyaloglók országos bajnokságának 20 kilométeres versenyszámában, nem jelent különösebb meglepetést, hogy immár bizonyos, mindketten kiharcolták a részvétel jogát az augusztus 19. és 27. között a fővárosban sorra kerülő atlétikai világbajnokságon.   

helebrandt.jpgAmiről idestova egy évvel ezelőtt nyilatkozott honlapunknak a(z akkor még) 19-szeres magyar bajnok atléta, Helebrandt Máté, az mára közelít a valósághoz. Tavaly június idusán ugyanis így nyilatkozott az elkövetkező esztendőkkel kapcsolatban a nyíregyházi gyalogló:   

Az Európa-bajnokságon 1-8. helyezés elérése, a 2023-as budapesti világbajnokságon sikeresen szerepelni, illetve kijutni a 2024-es párizsi olimpiára.

recsei_rita.jpgMint ismeretes, a 2022 augusztusában Münchenben megrendezett kontinenstornán Helebrandt Mátét kizárták, ám a világbajnoki szereplés kivívása már jó alapot jelenthet a nyár utolsó hónapjára, hogy szebb legyen számára az augusztus, mint valaha. Így lehet ezzel az idei OB-n Helebrandthoz hasonlóan 20 km-en elsőséget szerző Récsei Rita is, lévén a Budapesti Honvéd atlétája ugyancsak kiharcolta az indulást, akárcsak Madarász Viktória. Minden másra csupán közel két és fél hónap múlva derülhet fény. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3918140796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása