PONYVALEGÉNY

Gula Eszter: „ Csak élvezni szeretném a játékot”

41 perc alatt triplázott Nagykanizsán a Csepel FC korábbi NB I-es labdarúgója, akinek ugyan az élvonal körítése és az ezzel járó felhajtás nem hiányzik, ám ettől még jövőre a bajnoki cím megszerzése lesz a cél

2023. május 18. - Horváth M. Attila

gula_eszter_foto_csepelfchu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Még az is lehet, hogy a csepeli lányok nyerik a XXI. kerületi fiúk elleni maratonit. Mert bizony a Csepel FC a Női NB II Nyugati csoportjában alighanem ezüstérmesként zár, míg ugyanez a legelőkelőbben jegyzett, friss Budapest Kupa-győztes Csepel-Csep-Gól FC-ről nem biztos, hogy elmondható lesz néhány hét múlva. A hölgyalakulat legutóbb csak papíron vívott rangadót, ugyanis a nagykanizsai füvön 6–1-es diadalt aratott a háromgólos Gula Eszterrel a pályán. 

Ez a cikk nem mostanra volt betervezve. Hogy felfedjük a hátteret és a Tisztelt Olvasó némiképp belásson a kulisszák mögé, eláruljuk, Gula Esztert idestova két hete kérdeztük volna a Metisből lett Azul Verde SC elleni Béke téri rangadóról, amiből végül nem lett semmi. Illetve dehogynem: Azult verte a Csepel, éspedig 1-0-ra.  

Végül a munkám nem engedte, hogy elmenjek a Metis elleni meccsre, de nem baj, szerencsére nagyon jó a csapat, amelynek a tagjai megoldanak mindent – felelte Gula Eszter, a Csepel FC 27 esztendős, NB I-es múlttal megáldott, Kecskeméten nevelkedő labdarúgója, aki az élvonalban pályára lépett a Szegedi AK, a Budapest Honvéd és az Újpest színeiben is. – Azóta sikerült gólt is szerezni, bár nem volt nehéz dolgom, az első kivételével a fejemre varázsolták a labdát, nekem csak ott kellett lenni. Ez a múlt hétvégi csak azért érdekes, mivel mikor a foci nagyon ütközött az életem többi részével, készítettem egy bakancslistát, hogy mit szeretnék a pályán megtenni, és amikor végzek vele, abbahagyom. A mesterhármas egy volt közülük, és már csak egy tétel maradt. 

Részünkről pedig egy újabb kulisszatitok: a másfél hete vívott rangadó kapcsán az első kérdésünk az lett volna, mennyire zavarja, hogy kevés bajnoki szezon múlt el anélkül, hogy ne talált volna a hálóba – olybá tűnik, jó néhány héttel korábban is feltehettük volna, és akkor meglehet, már tíz felett járna. Ez persze csak játék a szavakkal, a futball viszont nem az – ugye?  

Természetesen jövőre a bajnoki cím a cél, de ezt csak a magam nevében merem mondani – jelentette ki Gula Eszter, utalva arra, hogy a 2023/2024-es évadban már az NB I-ben rajthoz álló Budaörs a mostani szezonban egyértelműen kiemelkedett a mezőnyből. – Miért is adnánk lejjebb?

A kérdés nem kérdés, ami ellenben egyértelműen felmerül: korábbi élvonalbeli labdarúgóként nem jobb a direktebb és gyorsabb játék, a nagyobb figyelem?  

A körítés, a felhajtás nem hiányzik sem a fociból, sem máshonnan – folytatta Gula Eszter. – Csak élvezni szeretném a játékot, a csapatommal lenni, meg persze nyerni. Nekem jó az NB II, ha lehet ezt mondani, mert sokszor ki kell hagynom akár heteket is a fociból és ilyenkor bizony még az NB II-ben is a padon, míg az NB I-ben inkább a lelátón találnám magam.

Csakhogy a Csepel FC egyik legtapasztaltabb tagja nem csupán nagy-, hanem kispályán is csillogtatja képességeit. Netán jobban kedveli egyik szakágat a másiknál?  

A futsal nagyon különleges, szeretem, hogy olyan pörgős, ritkán ül le a játék, ugyanakkor épp ezt nem szeretem benne, az az utolsó perc mondjuk egygólos vezetésnél kicsit már túl izgalmas is – ment bele a részletekbe a XXI. kerületiek rutinos sportembere. – A nagypályás játékban szeretem a fű illatát, a versenyfutásokat, becsúszni, a brusztolást és hogy sokat lehet fejelni, de egyébként nincs prioritás, mind a kettőben megvan a szépség. 

Azt már csak mi tesszük hozzá: pláne akkor, ha győztes társulat tagja lehet az ember. Éppen úgy, mint a múlt héten...  

Női NB II Nyugati csoport, 20. forduló 

 FC NAGYKANIZSA–CSEPEL FC 1–6 (0–2) 

Nagykanizsa, Olajbányász Stadion, vezette: Horváth András Levente (Colbers Anna Janka, Bánki Norbert András) 

Gólszerző: FARKAS CSENGE (0–1, öngól) a 35., KÓKAI KRISZTINA (0–2, 11-esből) a 43., GULA ESZTER (0–3) a 49., KIRÁLY RAMÓNA (0–4) az 50., NAGY-FÁRÓ DOROTTYA (1–4) az 51., GULA ESZTER (1–5) a 79., GULA ESZTER (1–6) a 90. percben 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4118126496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása