PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Bagyinszki Kristóf: „Bebizonyítjuk, hogy megérettünk a Budapest-bajnokság I. osztályára!”

Rosszul kezdődő, ám mégis jól alakuló hétvége: két fordulóval a zárás előtt gyakorlatilag bajnok lett a Flottával szemben négypontos előnyben lévő BEH-Szent István, amelynek támadója a szezon végén duplán ünnepelhet

2023. május 14. - Horváth M. Attila

bagyinszki_kristof.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | A következő hétvégén matematikailag is bebiztosíthatja elsőségét a Budapest-bajnokság II. osztály 2. csoportjában szereplő BEH-Szent István, amely ugyan péntek este csak 0–0-s döntetlenre végzett a MUN SE ellen, ám egy nappal később a legnagyobb vetélytársnak számító Flotta megtette azt a szívességet, hogy vereséget szenvedett Pesthidegkúton, így a két társulat között négy pontra nőtt a különbség két körrel a vége előtt. A Vasasban nevelkedő Bagyinszki Kristóf számára azért is különleges évad a 2022/2023-as, mert nemcsak bajnoki aranyérmes, de gólkirály is lehet.   

ponyvalegeny_mini_uj_2023.jpgPéntek este a MUN SE ellen nyertek egyet vagy elbuktak két pontot? 

Több szemszögből is lehet nézni, szereztünk egy pontot, amivel pillanatnyilag növeltük az előnyünket, de ha a mérkőzés összképét nézzük, akkor sajnos kettőt veszítettünk – indította a Ponyvalegénynek adott interjúját Bagyinszki Kristóf, a BEH-Szent István 23 esztendős támadója, aki a Kelen II.-t erősítő, 18 találatot elérő Gréczy Mártont és az ugyanennyiszer ünneplő Budai FC-labdarúgót, Takács Zsoltot egyaránt hét góllal megelőzve eddig 25 alkalommal bizonyult eredményesnek a jelenlegi szezonban, a palettát egy mesterötös, egy tripla és öt dupla is színesíti. – Fölényben játszottunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de az utolsó döntéseink sajnos pontatlanok voltak.   

ponyvalegeny_mini_uj_2023.jpgBár a Flottára ezen a hétvégén rangadó várt a Hidegkút ellen, azért önök sem dőlhetnek hátra, hiszen relatíve egy könnyebb és egy nehezebb meccs vár még a csapatra. A tél végén, a tavasz elején valahogy így tervezték a szezon hajráját?  

Igyekszünk magunkkal foglalkozni, hiszen továbbra is a saját kezünkben a sorsunk, de nem vagyunk szomorúak, hogy a Hidegkút legalább annyira megnehezítette a Flotta dolgát, mint ahogy annak idején a miénket. (Erről csak annyit, igazi óriásölő lett hazai pályán a Hidegkút, amely tavaly szeptember végén Bagyinszki Kristóf csapatát, a BEH-Szent Istvánt 3–1-re, míg május második szombatján a Flottát 2–0-ra győzte le – a szerző) A hajrában nincsenek már könnyű mérkőzések, minden csapat felszívja magát a bajnoki éllovassal szemben, úgyhogy rengeteget kell tennünk a hátralévő két bajnokin is a hat pontért. Pontosan így terveztük, tudtuk, hogy erős keretünk van és az U19-es játékosok is minőségben tudnak hozzátenni a csapat játékához, ami számomra külön öröm, mivel az U19-es korosztály vezetőedzőjeként nekem ez óriási büszkeség!   

ponyvalegeny_mini_uj_2023.jpgHogy legyen még egy, ahhoz nem sok kell, ugyanis két körrel a vége előtt talán lehet azt mondani, ezt már csak elronthatják, igaz, a nyomást el is kell tudni viselni, végtére is nem a Szent István az üldöző, hanem önöket üldözik. Kellemes teher? 

Az ilyen mindig az, de természetesen minimális nyomás van rajtunk, ám azt gondolom, hogy ez pozitív hatással lesz ránk, és bebizonyítjuk, hogy megérettünk a Budapest-bajnokság I. osztályára!  

ponyvalegeny_mini_uj_2023.jpgNégy pont előny ide vagy oda, a bajnoki címet még nem, a gólkirályit engedelmével odaadom, azaz gratulálok! Vagy az eddig elért huszonöttel nem elégedett, mert állhatna a neve mögött éppenséggel negyvenöt találat is?  

Köszönöm szépen, de én inkább nyugtával dicsérem ezt a címet, és igyekszem még biztosabbá tenni a vezető helyemet a góllövőlista elején. Egyéni céljaim mindig vannak, a szemem előtt most a két évvel ezelőtti gólkirályi cím megdöntése lebeg, ami akkor huszonhat volt, így minimum két gólt szeretnék még szerezni ebben a szezonban.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023.jpgAz eddigiek közül akad olyan, amelyik különösen kedves a szívének? 

Szerencsére van miből válogatni, de ha választanom kellene, akkor a sereghajtó “33” FC elleni, tavaly ősszel a 94. percben szerzett, győzelmet érő gólt mondanám. Egy borzasztóan sikerült meccset sikerült azzal a találattal szebbé tennem.  

p5260128.JPGHazai pályán ünnepelhetnek  A következő, 25. fordulóban minden bizonnyal bebiztosítja bajnoki címét a BEH-Szent István, ugyanis ifj. Nyilasi Tibor csapata május 21-én, vasárnap 16 órakor a 20 egységgel a 12. pozícióban szerénykedő Csepel UFC II.-t látja vendégül. Azt a gárdát, amelyet tavaly novemberben a Hollandi úton 3–0-ra győzött le a listavezető. Ekkor ráadásul már tudni fogják Bagyinszki Kristófék, milyen eredményre van szükségük a biztos, megmásíthatatlan elsőséghez, lévén a Flotta egy nappal korábban, 17:30-kor a Fehér úton a 30 egységgel 10. helyezett Budai FC-t fogadja. Ha legalább ugyanannyi vagy több pontot gyűjt a BEH-Szent István, mint a Flotta, már a 25. játéknapon ünnepelhet az éllovas, ám ha nem a Vágóhíd utcaiak szája íze szerint alakulnak az eredmények, egy sansz még mindig adott a társulatok előtt. Az utolsó körben a ferencvárosiak május 27-én, szombaton, 16 órai kezdettel a Hunyadi Mátyás úton, a 41 ponttal 5. Kelen II. otthonában vizitálnak, míg a Flotta a jelenleg 38 ponttal 6. Nimród ellen zárja a tavaszt a Goldball-sporttelepen (május 28., vasárnap, 17:00). 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5718123488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása