PONYVALEGÉNY

Helycserés támadás: korábbi támadója okozta a Felsőpakony vesztét

Az UFC Gyömrő csatára, Pintér András a kiesőhelyre lökte vissza a kapus Sásdi Dominik kiállítása miatt már a 10. percben emberhátrányba kerülő volt csapatát

2023. április 30. - Horváth M. Attila

pinter_andras.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngFELSŐPAKONY–GYÖMRŐ 1–2 | Négy fordulóval a Pest megyei I. osztály zárása előtt egyik társulat helyezése sem megnyugtató, dacára annak, hogy a Balogh „Sigya” István trenírozta látogató rendkívül fontos, önbizalom-növelő három pontot gyűjtött a hétvégén.

Jó lett volna, ha a harmincöt főt számláló személyzetével felkerekedve egyszer csak megjelenik a játékoskijáróban és a kezdőkör felé veszi az irányt, hogy aztán megáldja egyesével a meglepett, megszeppent férfiakat. Ferenc pápa azonban nem indult el Felsőpakonyba, pedig ha ott van, ahol annak idején Goran Kopunovics, Nyilas Elek vagy éppen ifj. Albert Flórián terelgette puha bokamozdulattal a lasztit, talán még ő is összeteszi a két kezét. Valami azt súgja, Megyesi László, a sok gonddal küzdő, az idei évben mindössze két győzelmet (Veresegyház 1–0, Vác 3–2) arató házigazda trénere sokkal inkább a fejét fogta tíz perc után, amikor kapusa, Sásdi Dominik levonulási parancsot kapott – bár nem először állított ki cerberust, kétségkívül Tóth Szabolcs játékvezető is különleges helyzetbe került, elvégre futballistaként nem azért viselt kesztyűt, mert fázott a keze. Ennél súlyosabb problémája volt Pintér Andrásnak, hiszen a még mindig nem feltétlenül százszázalékos állapotban lévő 30 éves gyömrői csatár 1–1 után a hajrához érve alakította ki az 1–2-es végeredményt. Hogy mit érzett legbelül, csupán ő tudhatja, mi maradjunk a ténynél: a 2019/2020-as szezonban tizenhét bajnokin tizenöt gólig jutott – a Felsőpakonyban. Az is tény, hogy ezzel a vereséggel a két gárda helyet cserélt egymással, így már 14. a Gyömrő 19 egységgel és a 15. pozíciót foglalja el a Felsőpakony 17 ponttal. Hogy a hátralévő négy játéknap egyik társaságnak sem lesz sétagalopp, az evidens, mi több, a Biatorbággyal és a Dunakeszivel még mindkét alakulat találkozik, a pakonyiak ezen gárdákon felül a Gödöllővel és a Bugyival, míg a gyömrőiek a Váccal és a Dunavarsánnyal csapnak össze – pápai áldás nélkül.     

Pest megyei I. osztály, 26. forduló

 FELSŐPAKONYI KSE–UFC GYÖMRŐ 1–2 (1–1) 

Felsőpakony, vezette: Tóth Szabolcs (Weil Levente, Bíró Roland)

Gólszerző: KUN KRISTÓF (0–1) a 13., GERHARDT ÁDÁM (1–1) a 37., PINTÉR ANDRÁS (1–2) a 78. percben

Kiállítva: Sásdi Dominik (Felsőpakony) a 10., Hevesi Kristóf (Gyömrő) a 90. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr518114408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása