PONYVALEGÉNY

Balogh László: második MÁV-meccs, mesterhatos

A Mórról télen érkező tapasztalt támadó gyakorlatilag egymaga rendezte le az Enying elleni összecsapást a Fejér megyei I. osztály 19. fordulójában

2023. március 13. - Horváth M. Attila

balogh_laszlo.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngMÁV ELŐRE FC FŐNIX–ENYING 6–1 | Akinek Zlatan Ibrahimovic a példaképe, annak bizony meg kell felelnie a kívánalmaknak. Balogh László a svéd ék futballjáért rajong, és valószínűleg azt a produkciót, amit a magunk mögött hagyott hétvégén letett az asztalra, azt még az olasz AC Milan rangidős labdarúgója is megtapsolta volna.

Nyikos Martin beleköpött a levesbe. A huszonnégy esztendős, enyhén feszült hangulatú férfi persze csak tette a dolgát, s ha nem is örült a 88. percben, spurizott hátra, hátha valami még menthető – a menthetetlenből. Akkor már 6–0-ra vezetett a MÁV Előre, amikor az Enying futballistája szépített, csakhogy ez a meccs sokáig ott marad az emlékezetben, ugyanis az utánpótláskorú labdarúgóként Székesfehérváron és Pakson nevelkedő, manapság már harmincöt éves Balogh László gyakorlatilag egymaga intézte el a riválist a Fejér megyei I. osztály 19. fordulójában. Az ősszel még az NB III Nyugati csoportjában a bennmaradásért harcoló Móri SE-ben futballozó korábbi iváncsai csatár 61 perc alatt jutott hat (!) gólig, ami több mint dicséretes produkció, hát még akkor, ha hozzátesszük, egy héttel korábban a Lajoskomárom elleni hazai bajnokit is a rutinos labdarúgó találata döntötte el (1–0), márpedig ha így folytatja, amennyiben ilyen ütemben termel, még gólkirály is lehet – fél szezon alatt. Merthogy a gárdonyi Tóth Tibor eddig „csak” tizenkilencet szerzett, és mivel Balogh László mutatója 2/7, maradjunk annyiban, messze nem lefutott ez a verseny. 

Fejér megyei I. osztály, 19. forduló

 MÁV ELŐRE FC FŐNIX–ENYINGI VSE 6–1 (3–0) 

Székesfehérvár, Főnix Park, vezette: Jónás Péter (Zámbó Csaba, Kovács Ágoston)

Gólszerző: BALOGH LÁSZLÓ (1–0) a 4., BALOGH LÁSZLÓ (2–0) a 12., BALOGH LÁSZLÓ (3–0) a 17., BALOGH LÁSZLÓ (4–0) a 62., BALOGH LÁSZLÓ (5–0) a 63., BALOGH LÁSZLÓ (6–0) a 65., NYIKOS MARTIN (6–1) a 88. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7218071344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása