PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: GADÁNYI ZOLTÁNA, a Külker EK Óbuda korábbi evezőse

Sabaudia örök: „Sokkal jobb eredményt értünk el, mint amire számítottunk és emellett az első olyan viadal volt, ahol mertük jól érezni magunkat, nevettünk, strandoltunk, élveztük az edzéseket és az egyik legjobb pályámat sikerült kihozni magamból”

2023. március 09. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A 2022. március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: a 2018-ban és 2019-ben a szakszövetség által az év női evezősének választott, ám az élsporttól 2022-ben visszavonuló Gadányi Zoltána, a Külker Evezős Klub Óbuda korábbi versenyzője.

gadanyi_zoltana_portre.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Rengetegféle sportot, sportágat kipróbáltam gyerekként, de az evezés olyan volt nekem, mint egy nagy kaland és ez azóta sem változott. Az első után nem volt kérdés, hogy mindennap lent leszek edzésen.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Nem tudnék egy nagy élményt kiemelni, nagyon sok jó dolog történt velem az evezésben. Egészen kiskoromtól kezdve addig, amíg eveztem.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Van egy Ír női evezős, aki a példaképem volt, amíg eveztem, mert azután hogy megszülettek a gyerekei, visszatért az élsportba és évről évre tört felfelé, végül ő lett a világ legjobbja.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Még tizenöt évesen lettünk barátnők egy edzőtáborban Kittivel és a mai napig őt tartom a legjobb barátnőmnek az evezésben.

gadanyi_zoltana_verseny_foto_czucz_balint.jpg

Az előző szezonbeli emlékezetes esemény: Ebben a szezonban már nem versenyeztem, de mielőtt abbahagytam, az utolsó nemzetközi versenyem a legemlékezetesebb. Ez egy világkupa volt, ahová női négypárban vittek ki minket versenyezni az olaszországi Sabaudiába. Azért volt kiemelkedő, mert sokkal jobb eredményt értünk el, mint amire számítottunk és emellett az első olyan viadal volt, ahol mertük jól érezni magunkat, nevettünk, strandoltunk, élveztük az edzéseket és az egyik legjobb pályámat sikerült kihozni magamból. Minden egyben volt.

gadanyi_zoltana.jpgCélkitűzés a jelenlegi évadra: Az idei év terve, hogy elkezdek edzőként dolgozni, jelenleg a Testnevelési Egyetemen tanulok mesterképzésen evezős szakedzőnek.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Nincsenek komoly terveim, szeretnék visszacsatlakozni az evezős életbe és jól érezni magam benne, hasznos tagjává válni az evezős társadalomnak.

Amelyik sportot még kedvelem: Görkorcsolya és futás.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Tudok latte artot készíteni. (nevet)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5518068332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása