PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: SZVITÁN KRISZTINA, korábbi válogatott asztaliteniszező, a Budaörsi Sport Club szakosztályvezetője

Csarnok a helyi sikersportágnak, ám addig is van teendő: „Fontos lenne, hogy új szponzorokat találjunk, hiszen az asztalitenisz kevésbé van reflektorfényben, így sokszor nagyon nehéz dolgunk van, hogy a feltételeket megfelelően biztosítani tudjuk”

2022. július 11. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Szvitán Krisztina, korábbi válogatott, többszörös magyar bajnok és ifjúsági Európa-bajnok asztaliteniszező, a 2021/2022-es szezonban a női csapatbajnokságban 1. helyen végző Budaörsi Sport Club szakosztályvezetője.

szvitan_krisztina_idezethez.jpgHuszonöt esztendős koromig voltam válogatott asztaliteniszező, utána még harmincéves koromig játszottam, leghosszabban a Budaörsi Sport Clubban. Később itt lettem szakosztályvezető – ez még mindig tart –, 2006-tól 2022-ig pedig a felnőtt magyar válogatott mellett voltam fizioterapeuta.

A 2015-ben Budaörs Város Testnevelési és Sport Díjjal kitüntetett SZVITÁN  KRISZTINA  a kezdetekről és napjainkról

szvitan_krisztina.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Hét és fél éves koromban kerültem le a pingpongterembe, alapvetően azért, mert labdaimádó voltam. Anyukám röplabdázott, apukám pedig focizott, így általános volt, hogy otthon valamilyen méretű labdával játszottam. Egyrészt jó közösségbe kerültem a Városmajorban, a BSE-ben, másrészt akkoriban sokan pingpongoztak és jó versenyek voltak, nagy volt a harc a jó szereplésért. Tetszett persze a sportág is, de kisgyerekként talán a közeg volt a legfontosabb.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Több irányú a dolog.. Amikor még versenyző voltam, akkor a serdülő Európa-bajnokság megnyerése csapatban (1996) óriási élmény volt, illetve hogy tizenöt évesen az akkori kiemelkedően erős felnőtt női válogatott keret tagja lehettem, az büszkeséggel töltött el. Miután viszonylag korán sérülések miatt be kellett fejeznem a legmagasabb szinten való játékot, azután a masszőr iskola elvégzésével visszakerültem a válogatott mellé (2006), és együtt jártuk a versenyeket tizenhat évig. Ebben a korszakban az olimpiai selejtező eseményeken elért sikerek voltak a legszebb emlékek.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Több ilyen ember van, mindegyiküket másért. Bátorfi Csilla, Harczi Zsolt, Fazekas Mária, Zwickl Dániel… De tudnék még rajtuk kívül is neveket mondani.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Fazekas Mária. Körülbelül huszonöt éve vagyunk barátok.

Szezonbeli emlékezetes esemény: A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának vezetőjeként az idei 2021/2022-es magyar csapatbajnokság megnyerése, mivel nem mi voltunk az esélyesek.

budaors_csapatbajnok.jpg

szvitan_krisztina_valogatott.jpgCélkitűzés a jelenlegi évadra: A 2022/2023-as csapatbajnoki szezon megnyerése – ez lehetne a hetedik magyar bajnoki címünk a női csapattal. Illetve a legnagyobb projektünk, a Budaörsi Asztalitenisz Csarnok épülésének megkezdése – melyet Somlyó Gergely, a Budaörsi Sport Club elnöke, illetve a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke igyekszik a leginkább helyileg menedzselni – és haladása kiemelt jelentőséggel bír számunkra. (A létesítmény a helyi, 1. Számú Általános Iskola mögötti területen helyezkedik majd el – a szerző) Ezen kívül nagyon fontos lenne, hogy új szponzorokat találjunk, hiszen az asztalitenisz, mint sportág kevésbé van reflektorfényben, így sokszor – hatszoros magyar bajnokként, Bajnokok Ligája-döntősként és Európa Kupa-ezüstérmesként is – nagyon nehéz dolgunk van, hogy a feltételeket megfelelően biztosítani tudjuk.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: A fent említett projektek beindítását és további menedzselését, illetve a nemzetközi kupákban győztes női csapatot. Utánpótlásszinten pedig több olyan játékost, akik a hazai és nemzetközi versenyeken kiemelkedően tudnak szerepelni saját nevelésű játékosként.

Amelyik sportot még kedvelem: Tenisz, foci, röplabda.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Nagyon szeretek főzni és vendégül látni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1217880043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása