PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: REGŐS MAJA, a Genesys OSC Újbuda vízilabdázója

„Az egész családom a vízisportokban volt jártas, ebből kifolyólag nem volt kérdés, hogy én és az öcsém nagyon hamar a medenceparton kössünk ki”

2022. december 10. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: a ferencvárosi nevelésű Regős Maja, a női vízilabda OB I/B-ben szereplő Genesys OSC Újbuda játékosa.

regos_maja_foto_ftc.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Az egész családom a vízisportokban volt jártas, mindkét nagymamám kiváló úszónő volt, egyikük több olimpián is részt vett, Európa-csúcstartó volt, és sokszoros magyar bajnok. Édesanyám magyar bajnok öttusázó és jelenleg úszásoktató, nagypapám és édesapám vízilabdázott, de utóbbi, Regős Áron válogatott szintig eljutott, svájci bajnok, és jelenleg az indonéz női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Ebből kifolyólag nem volt kérdés, hogy én és az öcsém nagyon hamar a medenceparton kössünk ki, igaz, először csak úsztunk. Hét évvel ezelőtt nyáron vitt le minket édesapánk az első vízilabdaedzésünkre, és azóta a sport szerelmesei vagyunk.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Utolsó utánpótlásévemben, két esztendeje remek élmény volt, hogy elmenetelhettünk a csapattal a bajnoki döntőig, ahol igaz, kikaptunk, mégis erőn felül teljesítettünk és meghaltunk egymásért a vízben. A klub leány szakosztályának az addigi legnagyobb eredményét értük el.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Édesapámat.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Petik Panna.

ftc_vizilabda_csapatfoto.jpg

Szezonbeli emlékezetes esemény: A visszatérésem utáni első meccs a POLO SC ellen. (2022. szeptember 17-én a házigazda POLO SC úgy nyert 10–8-ra a Szőnyi úti uszodában, hogy két negyed után még a találkozón három találatig jutó Regős Maját a soraiban tudó látogató vezetett 6–5-re – a szerző)

regos_maja_portre.jpgCélkitűzés a jelenlegi évadra: Segíteni a csapatomat és feljutni az OB I-be.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Néhány esztendővel ezelőtt még voltak nagy elképzeléseim arról, hogy válogatott leszek, világeseményeken veszek részt, de ezekről már több okból is lemondtam, illetve már nem is vágyom rá. Ebben az évben úgy volt, hogy már nem is folytatom a vízilabdát, mégis visszakerültem a medencébe. Igaz, nem élsportolóként és nem is az OB I-be, de így, ebben az OB I/B-s mezőnyben nagyon jól érzem magam. Nem vetem el az ötletet, hogy esetlegesen az OB I-be visszatérjek, ha úgy alakul, de őszintén megvallva nincsenek kifejezett terveim ezzel kapcsolatban.

Amelyik sportot még kedvelem: A küzdősportok mindig is vonzottak, illetve a kosár- és a kézilabda is.

Amit eddig még nem tudtak rólam: A háromszoros olimpikon, Turóczy Judit a nagymamám, bár ez az úszásomon nemigen látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5817999358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása