PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: KLUKA KRISZTINA, a MAFC vízilabdázója

„A nyár végén szeretnék a Masters Eb-n a csapattal jó eredményt elérni”

2022. június 30. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Kluka (korábban Varga) Krisztina, a 2021/2022-es szezonban a női OB I/B-ben szereplő MAFC-Infinityn vízilabdázója, a gárda kapusa.

kluka_krisztina.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Mielőtt vízilabdázni kezdtem, előtte tíz évig versenyszerűen úsztam. Imádtam, de nem voltak jelentős eredményeim és mindenképpen olyan sportágat akartam választani, ahol továbbra is úszhatok, csak más keretek között, így adta magát a vízilabda. Viszont a női vízilabda még nem volt annyira ismert Budapesten sem, így nem nagyon tudtam, hová mehetnék, de a fülembe jutott, hogy a Margitszigeten van női vízilabda egyesület, így odamentünk a nővéremmel, kipróbáltuk és én megszerettem, benne maradtam a sportban.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Sok-sok pozitív van, persze akad egy-két rossz is, de ezek tettek motiváltabbá, erősebbé. Pozitív élmények közé tartozik például, amikor először bekerültem a korosztályos válogatott keretbe, vagy amikor a csapattal külföldre mentünk edzőtáborba, netán pár éve, amikor megkeresett Gerendás György, hogy legyek a Fradi cserekapusa, illetve mikor Kranjban a Masters Európa-bajnokságot megnyertük a csapattal. Úgyhogy tényleg sok-sok élményem van, amelyek közül nem tudnék választani.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Van egy-két ember, akik a vízilabdát abbahagyták már, de továbbra is kapcsolatban maradtunk. Nem szeretnék név szerint említeni senkit, nem lenne fair velük szemben – nem teszek különbséget a barátaim között. Tény, hogy kevés barátom van az életben, de azokat az embereket, akik közel állnak a szívemhez, igyekszem megbecsülni.

kluka_krisztina_ftc.jpgSzezonbeli emlékezetes esemény: Ebben az évadban két esemény volt emlékezetes számomra és a csapat számára. Az egyik a III. Kerületi TVE elleni egyik meccsen történt, amelyen több ötméterest is sikerült védenem – akkor elég sok ötméterest ítéltek ellenünk. A másik az utolsó előtti mérkőzésünkön, a helyosztók során egy nagyon szoros 5–5-ös találkozón (2022. május 28-án, a BVSC-Zugló ellen, pályaválasztóként – a szerző) sajnos elmaradt az ötméteres párbaj, amire nagyon készültem és nagyon kíváncsian vártam, hogy miként fog sikerülni. Szeretem az ilyen ötméteres szituációkat, szeretek ötméterest védeni.

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Nem volt, mivel csak az OB I/B-ben játszottam, csupán szerettem volna jól érezni magam és mindig a lehető legjobban teljesíteni, kihozni magamból a maximumot. A következő szezonban nem valószínű, hogy részt veszek bajnokságban, a család kerül előtérbe, de még a nyár végén szeretnék a Masters Eb-n a csapattal jó eredményt elérni.

Amelyik sportot még kedvelem: A vízilabdán és az úszáson kívül szeretek még pingpongozni – de nagyon ritkán van alkalmam rá –, dartsozni, sakkozni, kajakozni, tollasozni. Nézni még a kézilabdát és teniszt is szeretem, meg a magyar válogatott szerepléseket is igyekszem követni.

Amit eddig még nem tudtak rólam: A vízilabdások közül kevesen tudják, hogy alapvetően balkezes vagyok, de jobbkezesként játszom és egyébként szeretek tortákat sütni, ha van kinek és időm is van rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2517871285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása