PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: DABASI RÉKA, az amerikai Metropolitan Riveters jégkorongozója

A több mint 100-szoros válogatott kiválóság annak idején nem csupán a hokival kacérkodott: „Fiatalabb koromban sokat fociztam a testvéreimmel, a kapuspozíció volt a kedvencem”

2022. október 10. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Dabasi Réka, az idén nyáron egy évtized után a KHM Budapesttől a Premier Hockey Federation sorozatban (PHL, avagy női NHL) szereplő amerikai Metropolitan Riveters magyar válogatott jégkorongozója, az újbudai hölgyalakulat korábbi csapatkapitánya.

dabasi_reka_portre.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Mindig is szerettem a csapatjátékokat, a jégkorongban a játék gyorsasága, a felszerelések és a sportág adta élmény fogott meg.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Hazai pályán megnyerni a divízió 1/a világbajnokságot, illetve a dániai vb-n a negyeddöntőbe jutás pillanatai.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Tóth Enikő. Évekig voltunk csapattársak és szobatársak is.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Most kezdtük még el a szezont, de mindenképp emlékezetes lesz majd az első alkalom, amikor pályára léphetek az új csapatom mezében.

dabasi_reka.jpgCélkitűzés a jelenlegi évadra: Minél jobban beilleszkedni és felvenni a kinti bajnokság tempóját, az itt szerzett tapasztalatokat pedig minél jobban hasznosítani az A csoportos világbajnokságon.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: A válogatottal folyamatosan fejlődni és tartani az A csoportos tagságunkat, a következő olimpiai selejtezőn pedig kiharcolni egy résztvevő helyezést.

Amelyik sportot még kedvelem: Fiatalabb koromban sokat fociztam a testvéreimmel, a kapuspozíció volt a kedvencem, emellett szeretem nézni a mostanában feltörekvő extrém sportágakat – gördeszka, BMX.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Egyik kedvenc ételem a nagymamám által készített spenót bundáskenyérrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9217951560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása