PONYVALEGÉNY

Az Örkény kapusa, Gogolák Kristóf, aki egy meccs erejéig visszatért Dabasra: „Szombat este 11 órakor tudtam meg, hogy az összeállítás az én nevemmel fog kezdődni”

A lehetőséget megkapó cerberus bizonyítani akart nem csupán barátainak és egykori társainak, hanem jelenlegi csapatának is

2022. augusztus 24. - Horváth M. Attila

p5110236.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDABAS II.–ÖRKÉNY 0–2 » Hozta a „kötelezőt” az előző két szezonban a bajnoki címről rendre az utolsó fellépésen lemaradó, Nagy Zsolt által felkészített látogató a Pest megyei II. osztály, Déli csoport nyitófordulójában, amelynek színeiben olyan cerberus állt a háló előtt, aki nagyon is jól ismerte a házigazda labdarúgóit.

Egy fordulót kellett várnia, hogy elérje azt, amit az előző évadban. Gogolák Kristóf, az Örkény kapusa ugyanis néhány nappal ezelőtt a Kapuskérdések rovatban többek között így fogalmazott: 

Sajnos az előző szezonban egyetlen egy kilencvenperces mérkőzésem volt, az pedig az Alsónémedi elleni, idegenben 1–0-ra megnyert találkozó, így csak ezt tudom mondani. A meccsen sikerült egy ziccert védenem, illetve több beadást is magabiztosan lehúznom.

Nos, a Dabas II. otthonában a Goga becenévre hallgató cerberus nevével kezdődött a vizitálók névsora, márpedig ez a párosítás az örkényiek kesztyűse számára különlegesnek számít, lévén több mint egy évtizedig volt a vetélytárs játékosa. Miután „odaát” szinte mindenkit ismert, adott a kérdés: könnyű vagy nehéz meccs ez így a kapus számára? 

p5110378.JPGInkább feltüzelőnek mondanám – helyesbített a fentiek kapcsán az örkényiek 2021 telén igazolt 24 esztendős labdarúgója. – Szombat este tizenegy órakor tudtam meg, hogy az összeállítás az én nevemmel fog kezdődni. Onnantól kezdve csak a mérkőzés járt a fejemben. Nagyon szerettem volna bizonyítani az egykori csapattársaimnak, a barátaimnak, magamnak és természetesen a jelenlegi csapatomnak is.

Mindez egyértelműen sikerült – a kapott gól nélküli bajnoki legalábbis feltétlenül erről árulkodik. 

p5110201_1.JPGMondhatni, kapusszempontból nem volt túl izgalmas a találkozó – tekintett vissza a vasárnap délelőtt tíz órakor kezdődő bajnokira GOGOLÁK KRISTÓF. – Javarészt a visszahúzódó Dabas térfelén folyt a játék. Nagyjából nyolcvan percet kellett várni az első hazai próbálkozásra, amit az egykori csapattársam és barátom eresztett a kapura. Ugyan erő volt benne, de a középre tartó lövés nem okozott gondot.

Ahogy a három pont begyűjtése sem, hiszen a több poszton is bevethető, ám leginkább hátvédként szereplő Szeibert Antal az első félidő végén, míg a szintén ex-dabasi, a klubnál mintegy hét évet eltöltő Ubornyák József a második felvonás elején vette be a nyáron Gárdonyból igazolt Czerula Dávid kapuját. 

p5110232.JPGIlyen mérkőzésre számítottam – adott helyzetjelentést GOGOLÁK KRISTÓF. – Tudtam, hogy mi leszünk az a csapat, amely próbálja majd játszani a futballt és próbál majd felülkerekedni az ellenfelén. Úgy gondolom, ez teljes egészében így is történt. A végeredmény miatt egy kicsit csalódott vagyok, lehetett volna akár több is a vége, de a lényeg, hogy győzelemmel kezdtük a bajnokságot. 

Ahogy mondani szokás, folytatása következik. Csakhogy ehhez a 2. fordulóban, augusztus 28-án, vasárnap 17 órakor hazai környezetben fellépő Örkény aktuális vetélytársának, a Nagyistván Ádám személyében kapusposzton is erősítő újonc Tápiógyörgyének is lesz egy-két szava. 

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 1. forduló

METON-FC DABAS II.–ÖRKÉNYI SE 0–2 (0–1)

Dabas, Wellis Sportpark. Vezette: Berkes István (Risz Domonkos, Márton Lajos)

Gólszerző: SZEIBERT ANTAL (0–1) a 41., UBORNYÁK JÓZSEF (0–2) az 57. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3617914725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása