PONYVALEGÉNY

Tessék választani!

Június 26-án országszerte több helyen járulhatnak urnákhoz a jogosultak, csak a fővárosban négy kerületben kerül sor időszaki választásra

2022. június 23. - Horváth M. Attila

img_20220519_174650_1.jpgAz 5. számú, azaz a Csarnok negyed választókerület képviselőjének időszaki választására kerül sor június 26-án, vasárnap a VIII. kerületben. Ami biztos: Gondos Judit (Fidesz-KDNP), Pityó László (Demokratikus Koalíció) és Simon György (Igen Szolidaritás Mozgalom) közül kerül ki az a személy, aki a későbbiekben elfoglalhatja helyét a képviselő-testületben.

Hét szavazat. 2019-ben ennyivel nyert az egy évvel később a koronavírus-fertőzés szövődményei következtében fájdalmasan fiatalon elhunyt, vállaltan cigány származású Balogh István Lajos „Paci” Gondos Judittal szemben. A származás Isten ajándéka, ám mindez jelenleg két okból is hangsúlyos. Egyrészt a zenészként is ismert „Paci” emlékének adózva művészeti ösztöndíj indul két korcsoportban szeptembertől, másrészt a DK által jelölt képviselő, Pityó László szintén roma gyökerekkel rendelkezik. 

img_20220618_182041.jpg

A kerület lapjának legfrissebb – múlt hét szerdán, június 15-én megjelenő – kiadása kétoldalas összeállítást szentelt a közelgő időközi választásnak, ám a feltételezés alighanem helytálló: azért nem hármat, mert az egyik jelölt, Gondos Judit az újság szerkesztőinek tett ígérete ellenére nem küldte vissza a periodika által feltett öt kérdés mentén kifejtett programját. Minderről önkéntelenül is az ember eszébe juthat az a vicc, amiben kiderül, hogy a falnak nekirohanó ló bizony nem vak, hanem bátor. Hogy a sok tennivaló vagy a József körút, Déri Miksa utca, Homok utca, Mátyás tér, Tavaszmező utca és Baross utca által határolt választókörzet lakóinak semmibevétele miatt „felejtette el” tájékoztatni a nagyérdeműt a miskolci születésű 56 esztendős közgazdász, utólag voltaképpen már mindegy is, mindenesetre a 2013 márciusától a Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkáraként ismert politikus tud valamit. Vagy azt, hogy biztosan nyer, vagy azt, hogy biztosan veszít. 

img_20220603_164757.jpgVoks-forduló Június 26-án, Budapesten nem csupán Józsefvárosban, hanem a IV., V. és a VII. kerületben is egyéni képviselő választásra kerül sor, és ahogy a VIII. kerületben, úgy Újpesten is sajnálatos haláleset a kiváltó ok, míg a Belvárosban és Erzsébetvárosban lemondás miatt járulnak az urnákhoz az arra jogosultak. Érdekesség, hogy az V. kerületben indul az a Schmuck Andor is, aki idestova három esztendeje még főpolgármester-jelöltséggel kacérkodott.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7417865469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása