PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: KISZLI VANDA, az Atomerőmű SE maratoni kajakosa

„Szeretnék minél jobb eredményt elérni a Világjátékokon, majd az Európa-bajnokságon, illetve kijutni az idei világbajnokságra”

2022. június 12. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Kiszli Vanda, a július 7. és 17. között Alabamában sorra kerülő Világjátékokra készülő Atomerőmű SE hatszoros világbajnok maratoni kajakosa, a sportág Örökös bajnoka.

kiszli_vanda_2018_azevkajakosa.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Legfőképp a társaság fogott meg. Szerintem az egyik legfontosabb tényezője, ha valaki valami újba vágja a fejszéjét, hogy jó közegben legyen. Emellett nagyon szeretek a szabadban lenni, szóval ez a tényező is adott volt ebben a sportágban.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Nem tudok kiemelni egy élményt. A sport nagyon sok jó emléket ad az ember életében. Imádom, ha sikerül nagy versenyt nyernem, imádtam, amikor még fiatalabb koromban minden évben elmentünk vízitúrázni vagy éppen egy-egy edzőtáborba. Szeretek új országokba eljutni a versenyek által, megismerni új embereket. Sokszor egy hétvégi másfél napos pihenőt is élményként élek meg egy kemény hét után.

kiszli_vanda_1.jpgAkit a sportágon belül nagyra tartok: Csay Renáta, 20-szoros világbajnok maratoni kajakos.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Mivel nekünk most tavasszal kezdődött a szezon, ezért a tavalyit mondanám. Legkedvesebb pillanatom volt, amikor az ősszel két világbajnoki aranyat nyertem.

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Az edzéseken maximumot nyújtani, jó felkészülést zárni, majd versenyen kihozni magamból a 100%-ot. Szeretnék minél jobb eredményt elérni a Világjátékokon, majd az Európa-bajnokságon, illetve kijutni az idei világbajnokságra is, ahol szintén jó volna jó formában lenni.

kiszli_vanda_utazas.jpgAmit szeretnék elérni néhány éven belül: Szeretném, ha néhány év múlva is annyira szeretném ezt csinálni, ahogy most szeretem. És csinálnám is még mindig.

Amelyik sportot még kedvelem: Tenisz. Ha csak nézni kell, akkor úszás.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Hobbicukrász vagyok.

kiszli_vanda_keretes_1.jpgElső az elsők között Közel három évvel ezelőtt, 2019 októberében Kínában, azon belül pedig Saohszingben rendezték meg a maratoni kajak-kenu világbajnokságot. A jeles eseményen a felnőttek között először került sor úgynevezett rövidkörös versenyre, amelyen az Atomerőmű SE szekszárdi születésű kiválósága utasította maga mögé a mezőny tagjait, így a 28 esztendős Kiszli Vanda a szám történetének első világbajnoka.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1617855819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása