PONYVALEGÉNY

Hátsó füves, első emelet

A Hajdúböszörményből érkező futball-fotókiállítást mindössze két hétig lehetett megtekinteni a belvároshoz közeli Főfotó Galériában

2022. június 09. - Horváth M. Attila

img_20220603_171116.jpgA futball hátországát megkapó felvételekkel bemutató Hátsó füves utazó fotókiállítás az elmúlt két hétben a belvárostól egy kapuskidobásnyira volt megtekinthető. A Ponyvalegény a helyszínen járt.

img_20220603_170821.jpg

Életmentő műanyag szódásszifon. Az a visszaváltós fajta, amiért leugrott az ipse a Titanicnál is jobban elnyújtott, imitt-amott lyukas trikóban, kihízott klottgatyában a zöldségeshez, és vitte negyven, majd ötven forintért tízesével, hogy a hőség le ne győzze, meg aztán az Olcsó János fantázianevű mindenesnél háromszázért kapható, szőlőt és zárjegyet sem látott, enyhén zavaros Koccintóst vegyítve mámort előidéző finom itóka egyik összetevője. A flaska az öltözőben vagy a pálya szélén is olyan, mint a berobbanó csatárhoz magas röppályát leíró beadás: jól jön. 

img_20220603_170813.jpg

Két nő. Kitették, amilyük van – és nem a jegyzetfüzetet, a tegnap felbontott mentolos rágógumit és a vérvörös ajakrúzst. Apukám világa, meztelenek, de úgy ám, hogy az egyiküknek szinte tapintható a sejhaja, míg a másiknak ej, nincs haja! Mármint odalenn – és mégis odafenn. Merthogy a Baross utca 10. jóllehet, a földszinten kezdődik, de a Hátsó füves bizony az emeleten végződik. 

img_20220603_170906.jpg

A kiállítás megnyitójára május 24-én került sor a Főfotó Galériában, és csupán két hétig, június 7-ig volt látható. Hajdúböszörményből érkezett, mestersége címere a hátország bemutatása. A futballé, amelynek megörökített tagjai még nem robotszerűen űzik a sportágat, elvégre a hátország miliőjében minden gyakorta a szívből indul. 

img_20220603_171311.jpg

hf_keretes_1.jpghf_keretes_2_1.jpgHOL? A Kálvin tértől kétpercnyi sétára, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtártól néhány lépésre, de a Főfotó Galéria könnyen megközelíthető az Üllői út felől is, amely gyakorlatilag a benzinkúttal szemben található 

MIKOR? 2022. május 24. és június 7. között

hf_keretes_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7717852057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Mobil