PONYVALEGÉNY

Ausztria a negyedik állomás: a magyar röplabda-válogatott csapatkapitánya, Szabó Alpár újra légiós lesz

Belgium, Finnország és Németország után a „sógorokhoz” igazolt a Kecskeméti RC centere

2022. május 30. - Horváth M. Attila

szaboalpar_1.jpgElhagyja szülővárosa, a Kecskeméti Röplabda Club csapatát Szabó Alpár, a magyar válogatott centere, aki a következő szezonban az osztrák AICH/DOB gárdáját erősíti, amiről az egyesület közösségi oldala és honlapja is beszámolt.

szaboalpar_krc.jpegKetten mentek, de már csak egy érkezik vissza. Május 9-én közös évzáró ebéddel köszöntek el egymástól a férfi Extraliga ötödik helyén végző KRC röplabdázói, ám az utazási irodák katalógusainak böngészésére csak a többségnek nyílt módja, ugyanis a hírös város hírös alakulatából Szabó Alpár és Tomanóczy Bálint a nemzeti együttes bázisára vette az irányt, és amit akkor még a sportszerető közvélemény nem tudhatott, a 2022/2023-as évadra történő felkészülést Szabó már nem szülővárosa társulatában kezdi meg. A Közép-európai Ligában elért bronz-, valamint a hazai bajnokságban megszerzett ezüstérem a szó átvitt és nemes értelmében is jól cseng, kellő vonzerőt jelenthet minden olyan sportembernek, aki nem elégszik meg az elért eredménnyel, mindig többet és jobbat akar. Szinte bizonyos, hogy Szabó Alpárt is ez csábította a „sógorokhoz”, ugyanis közel három hónappal ezelőtt az Eszel-iszol rovatunkban így fogalmazott a szezonbeli célokat illetően:

A legjobb négybe jutás a kupában és a bajnokságban.

Mint ismeretes, a brigád az ötödik pozícióban zárt, márpedig a Belgiumot, Finnországot és Németországot magába foglaló hatévnyi légióskodás után tavaly nyáron válogatottunk egyik legjobbja úgy tért vissza nevelőegyesületéhez, hogy hazánkban öt bajnoki aranyérmet és ugyanennyi kupadiadalt tud felmutatni. Az ötös szám megmaradt – a bajnokságban elért pozíció képében.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6317843645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása