PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: GÉMES ALEXA, a BVSC-Zugló vízilabdázója

„Amíg még vízilabdázom, addig szeretném élvezni a játékot és minél jobb teljesítményt nyújtani a mérkőzéseken”

2022. május 19. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: a szélsőként és átlövőként is remek teljesítményre képes Gémes Alexa, a női OB I-ben szereplő és a negyedik helyen végző BVSC-Zugló többek között magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, LEN-kupa bronzérmes vízilabdázója.

gemes_alexa_bvsc.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: A szüleink vittek le minket a testvéremmel az uszodába azzal a céllal, hogy meglegyen a kellő vízbiztonságunk, aztán „ott ragadtunk”. Egy nagyon jó közösségbe csöppentünk bele és szívesen jártunk minden nap az uszodába, még a szabad napjainkat, hétvégéinket is gyakran ott töltöttük gyerekként.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Hazai szinten, amikor a Szentes csapatával megnyertük a magyar bajnokságot, az óriási élmény volt. Az utolsó meccsen rengetegen kilátogattak az uszodába, hihetetlen hangulatot varázsoltak a szurkolók. Nemzetközi szinten pedig az Universiade-győzelem, a döntőt Nápolyban az olaszokkal teli uszodában a hazai csapat ellen vívtuk.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Nem szeretnék kiemelni senkit. Aki benne van, az tudja, mennyi munkával, energiával, lemondással jár sportolónak lenni, ez mindenképp tiszteletre méltó dolog.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Szerencsére minden csapatban megtaláltam a közös hangot a társakkal. Az évek alatt kialakultak barátságok is, amik azután is megmaradtak, hogy különváltak útjaink.

bvsc_csapatfoto_2021_2022.png

Szezonbeli emlékezetes esemény: Sajnos az idei szezon nem éppen úgy alakult, ahogy megálmodtuk, ezért nem is tudnék kiemelni egyet sem. Sajnos nem igazán volt olyan meccsünk, ahol meglepetést tudtunk volna okozni a tabellán előttünk álló csapatoknak.

gemes_alexa_foto_szentesivkhu.jpgCélkitűzés a jelenlegi évadra: A szezonnak már vége, a negyedik helyen végeztünk. Szerettünk volna dobogóra állni és egy érmet elcsípni, de sajnos nem jött össze.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Amíg még vízilabdázom, addig szeretném élvezni a játékot és minél jobb teljesítményt nyújtani a mérkőzéseken. Utána pedig a „civil életemet” elkezdeni és sikeresen építgetni azt.

Amelyik sportot még kedvelem: A tévében egyre több sportág közvetítését nézem szívesen. Játszani pedig a röplabdát, teniszt, tollast szeretem a leginkább.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Szívesen töltöm a szabadidőmet a konyhában, korábban inkább csak a sütés érdekelt, mostanában viszont már a főzés terén is jeleskedem, szívesen kísérletezek új dolgokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7217835011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása