PONYVALEGÉNY

Csepregi Richárd és Király András ismét egy csapatban futballozik, amely a hétvégén kétgólos hátrányból is nyerni tudott az osztrák ligában

A Pernegg hazai pályán a szünetben már 2–0-ra vezetett a „magyaros” Stainach-Grimming ellen, ám a fordulást követően megrázta magát a jelenlegi bronzérmes

2022. május 12. - Horváth M. Attila

csepregi_kiraly_2.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto_1.pngAUSZTRIA » 2008 őszétől három és fél szezonon át futballozott együtt a Rubold Péter irányításával 2009-ben az NB III, Duna-csoportját megnyerő Szigetszentmiklósi TK színeiben Csepregi Richárd és Király András, márpedig a két középpályás a tavasz óta ismét közös célért, az SV Stainach-Grimming minél jobb szerepléséért küzd.

csepregi_kiraly_1.JPGMiután Király András már a negyvenedik életévében jár, érthető, ha a kőkemény labdarúgóra – nem véletlen a Bull becenév – az osztrák együttes edzője leginkább már a hátsó alakzatban számít. Idén tavasztól pedig a harminchat éves Csepregi Richárdra is – a középpályán. A két korábbi SZTK-kitűnőség ezúttal sem rossz társulatban kergeti a labdát – és őrületbe a riválisokat –, hiszen a 21. forduló után így fest a bajnoki tabella: Thörl 50, ESV Mürzzuschlag 46, SV Stainach-Grimming 40 pont. Kétségtelen, a bronzérem megtartásához kellenek a jó eredmények – legalább olyanok, mint amilyent az elmúlt hétvégén elértek az ezúttal csak Király Andrást kezdőként foglalkoztató „sógorok”. A Stainach a 27 egységgel hatodik helyezett SC Pernegg otthonában vizitált, mi több, a házigazda egy félidő után már 2–0-ra vezetett, ám a folytatásban elképesztő „hajrába” kezdett és 4–2-re fordított a látogató. Nem véletlenül mondogatta annak idején az egykori szövetségi kapitány, Csank János rendszeresen, hogy a 2–0 a legveszélyesebb eredmény – nos, ha máskor nem, ezúttal már az SC Pernegg háza táján is szembesültek a fenti tézis igazságtartalmával. Amúgy is három a magyar igazság, érthető, ha ebben, azaz a harmadik pozíció megtartásában bíznak Csepregi Richárdék is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9117829665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása