PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: MUCSY ANNA MANDULA, a Dunaújvárosi FVE vízilabdázója

Ezüst eső – Omega nélkül: „Idén három döntőt játszottunk és sajnos mindhármat elveszítettük, de ahhoz, hogy idáig eljussunk, kellett egy-egy vagy több bravúros meccs”

2022. április 30. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Mucsy Anna Mandula, a női OB I-ben szereplő Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület szélsőként és átlövőként is bevethető korábbi utánpótlás-válogatott kiválósága.

mucsy_anna_mandula_polo.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Egy nagyon jó közösségben kezdtem el vízilabdázni. Az elején persze kellett a szülői erőltetés, hogy lejárjak, de azt gondolom, hamar beleszerettem a vízilabdába. Úszni előtte is jól tudtam és a parton a labdával is ügyes voltam, így egy kis idő után már tudtam élvezni a kettő konbinációját.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Azt hiszem, a 2019-es Universiade megnyitója volt az. Több százezer ember ujjongott az olimpiai nyitórendezvényhez hasonló bevonulás közben, és bár semmi közöm az olaszokhoz, ahogyan ott énekelte az a rengeteg ember a himnuszukat, elképesztő élmény volt középen állni és hallani az éneket minden irányból. Utána persze aranyérmet szereztünk, és az sem volt kis élmény, hiszen a döntőben az olasz csapatot kellett legyőznünk úgy, hogy az uszodában jóformán egymás ölében fértek csak el az itáliai szurkolók, akik nem a csendességükről és a nyugodtságukról híresek.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Mindenkit, aki minden nap keményen edz és küzd azért, hogy elérje a maximum teljesítményét.

mucsy_anna_mandula_aranyerem.jpg• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: A csapattársaim. Sokkal jobban preferálom a személyes kapcsolatokat, mint a távolból fenntartottakat. Sajnos ebben nem is vagyok nagyon jó. Azt azonban elmondhatom, hogy szerencsére más együttesekből is vannak barátaim.

• Szezonbeli emlékezetes esemény: Idén három döntőt játszottunk és sajnos mindhármat elveszítettük, de ahhoz, hogy idáig eljussunk, kellett egy-egy vagy több bravúros meccs. A Magyar Kupában a döntőbe jutásért az UVSE-t győztük le; az Euroliga csoportunkból a spanyol bajnokság mondhatni legerősebb csapata ellen nyertünk, nem is akárhogy, négy góllal; és a magyar bajnoki döntőhöz azt a Fradit kellett megvernünk, amelytől előtte mi és az UVSE is kikapott az alapszakasz első meccsén. Mindenki örült volna, ha az egyik érem egy picit jobban csillog, de biztosan állíthatom, hogy mindhárom szériában tisztességesen helytállt a csapat.

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Három olyan játékos ment el, aki rengeteget játszott az elmúlt években és ráadásul ugyanarról a posztról, úgyhogy nagy kérdés lesz, hogy őket hogy lehet majd pótolni, de ez a jövő zenéje még, erre akkor lehet választ adni, amikor elkezdjük a bajnokságot és lemegy pár mérkőzés.

mucsy_anna_mandula_portre.jpg• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Minél több sikert a klubcsapattal, és ha lehetséges, akkor megközelíteni a válogatottat.

• Amelyik sportot még kedvelem: Bármilyen sportot imádok kipróbálni, leginkább a labdás sportokat szeretem vagy az olyanokat, ahol ügyesnek, mozgékonynak kell lenni. Nézni, szurkolni olyan sportágaknak szoktam, amiben jók a magyarok nemzetközi szinten is.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Nagyon sok mindent szeretek megtartani magamnak, amit kell, ezt tudja az, akinek tudnia kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9017820173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása