PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: EKE PÉTER, a MAFC BME röplabdázója

„Most, hogy bekerültünk a legjobb négybe, az a cél, hogy az a bizonyos érem minél szebben csillogjon”

2022. március 31. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Eke Péter, a férfi röplabda Extraligában szereplő MAFC BME centere.

eke_peter.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Az általános iskolában ismerkedtem meg a sportággal, a bátyám mutatta meg először a röplabdát. Ezután a középiskolában egyből a mélyvizbe dobtak és az amatőr diákolimpián mar játszhattam is fiatal korom ellenére. Itt háromszor indultam, mindhárom évben csapatom legjobb játékosa lettem, és ezek után nem volt kérdés, komolyabb csapatot kerestem magamnak. Először a Fehérvár gárdáját erősítettem, itt sok edzőnek és játékosnak köszönhetően fejlődni tudtam, mígnem egy NB I-es csapat, a MAFC BME megkeresett, hogy játszanék-e náluk? És én azóta is, azaz hét éve már, hogy itt röplabdázom. A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: A tavalyi évben sikerült a bronzérmet megszereznünk, a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen. Talán ez a legnagyobb élményem. De sok más meccs is élmény volt, nem lehet egyet kiragadni. Célkitűzés a jelenlegi évadra: Most, hogy bekerültünk a legjobb négybe, az a cél, hogy az a bizonyos érem minél szebben csillogjon. Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Talán a válogatottság, de Magyar Kupát es bajnoki címet is szeretnék nyerni. És ha lehetőségem van, akkor külföldön is kipróbálnám magam. Amelyik sportot még kedvelem: Szeretem nézni a focit, de az F1 is vonzza a figyelmem. Amit eddig még nem tudtak rólam: Az edzés és a meccsek mellett dolgozom, de főállásként a röplabdát tekintem, így időm nagy részét az teszi ki. Szabadidőmben – ami ritkán van – a párommal különböző programokat szervezünk, kirándulunk, építjük a jövőnket.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr917794629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása