PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: BLAUBACHER DÓRA, a Vasas kézilabdázója

„Több, bravúrpontot is be kell húzzunk ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk a megfogalmazott céljainkat”

2022. március 15. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Blaubacher Dóra, a női kézilabda NB I-ben szereplő Vasas átlövő-irányítója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

blaubacherdora_elsokep.jpgSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Az idei szezon elég összetett számomra. Az első félévben a Pénzügyőrben az NB I B-ben, a másodikban a Vasasnál az NB I-ben szerepelek. Előbbinél az év elején kitűzött cél a felsőházi rájátszásba kerülés volt, utóbbinál nem titkolt célunk továbbra is a bennmaradás. Ami mindebből eddig megvalósult: Már az alapszakasz utolsó meccsei előtt látszott, hogy a Pénzügyőrnek lesz helye a felsőházi rájátszásban. Valahol nagyjából ezen a ponton kaptam megkeresést a Vasastól, ahol még több, adott esetben bravúrpontot is be kell húzzunk ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk a megfogalmazott céljainkat. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Nincs kifejezett étel, amit mindig mérkőzésnapokon ennék, inkább az étkezés időpontjára szoktam odafigyelni. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Szeretem, ha értékes tápanyagokhoz jutok viszonylag gyorsan egy meccs vagy akár egy fizikailag megterhelőbb edzést követően. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Nincs ilyen, a tanulságokat kell levonni szerintem és azt továbbvinni. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Minden helyzetből igyekszem kihozni a maximumot, ami benne van. Étel, amire gondolni sem tudok: A csirkemájjal nem vagyok kibékülve. Ital, amit sohasem iszom: Ízesített víz. 

ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: A reggeli a kedvenc étkezésem, ha van rá időm, mindig villásreggelizek. Az ideális ebéd: Az ikladi nagymamám húslevese, a zalai nagymamám töltött paprikája. Az ideális vacsora: Pho leves vagy sushi a barátokkal. Az ideális desszert: Minden desszert ideális. (nevet) 

blaubacher_dora_vasasschu.jpg

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: Bármelyik győzelemre szívesen emlékszem vissza. A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Remélem, még előttem van. Legnagyobb siker a konyhában: Ravioli, aminek a tésztáját is én gyúrtam. Ha ital, akkor… Hangulatomtól függően szoktam választani.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5117781056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása