PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: KISFALUDY ANETT, a Ferencváros kézilabdázója

Élete első tortájával sokat szenvedett a válogatott beálló, de megérte

2022. február 14. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal az olimpikon Kisfaludy Anett, a női kézilabda NB I-ben címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria válogatott beállója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

kisfaludy_anett_portre_ftc.pngSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: A bajnoki cím megtartása, illetve a Bajnokok Ligájában a tavalyi szezonhoz képest feljebb jutni. Nagy álmunk a Final4, amiért nap, mint nap keményen dolgozunk. Ami mindebből eddig megvalósult: Még négy hónap van a szezonból, mindegyik célunkra megvan a lehetőség, hogy elérjük, fontos meccsek állnak előttünk. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Egy banán. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Fehérjeturmix. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: A Bukarest elleni idegenbeli mérkőzést. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: A Dunaújváros elleni bajnoki meccs. Azon a napon valahogy semmi sem jött össze. Étel, amire gondolni sem tudok: Uborkasaláta. Ital, amit sohasem iszom: Szénsavas cukros üdítők.

ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Teraszon, napsütésben nyaraláskor imádom a hoteles reggeliket. Az ideális ebéd: Mindig legyen valamilyen leves, intenzív fűszeres ízek és ne legyen zsíros. Legjobb családi környezetben. Az ideális vacsora: A melegszendvics a gyengém, különböző feltétekkel, a lényeg, hogy sok-sok sajt legyen rápirítva. Az ideális desszert: Bármi, ami mákos.

kisfaludy_anett_akcio_valogatott.jpg

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: A tavalyi évadban a Győr elleni mérkőzés, még most is kiráz a hideg, ha rágondolok, milyen jó hangulat volt az Elek Gyula Arénában és mennyire együtt voltunk azon a meccsen. A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Az Esbjerg elleni mérkőzés. Sajnos ezen a meccsen nem nyertünk, de remélem, lesz olyan találkozó az évben, amelyen a saját és a csapatom teljesítménye is kiváló lesz egyszerre. Legnagyobb siker a konyhában: Az egyik barátnőmnek én sütöttem a születésnapi tortáját. Életem első tortája volt, sok időt szenvedtem vele, hogy tökéletes legyen, de szerencsére mindenkinek ízlett, elfogyott az utolsó szeletig. Ha ital, akkor… Jó minőségű rozé bor.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7317483842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása