PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: GYÖMBÉR GÁBOR, a Soroksár labdarúgója

Mérkőzés előtt kávé és gyulladáscsökkentő a nyerő a pacalra és vérre gondolni sem akaró FTC korábbi kapitányánál, de nem egyszerre

2022. február 10. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. A február 7-től újrainduló sorozatban ezúttal a korábbi válogatott labdarúgó, a bajnok és Magyar Kupa-győztes Gyömbér Gábor, az NB II-ben szereplő Soroksár SC játékosa, a Ferencváros egykori csapatkapitánya osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

gyombergabor_foto_soroksarschu.jpgSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: A tavalyi szezonnál (8. hely) jobb szereplést, kis szerencsével a top 5-be kerülést. Ami mindebből eddig megvalósult: Sajnos semmi sem valósult meg ebből – jelenleg… Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Kávé és gyulladáscsökkentő – persze nem egyszerre. (nevet) Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Ha idegenben játszunk, általában pizzát kapunk a hazaúton, ha itthon, akkor változó… 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Talán a Csákvár ellen elszenvedett 4–3-as vereségünket. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Két évvel ezelőtt egy hazai 6–2-es vereség a Siófoktól. Étel, amire gondolni sem tudok: Pacal és vér. Ital, amit sohasem iszom: Whisky. 

ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Bundás kenyér sajttal és mustárral. Az ideális ebéd: Jókai bableves jó csípősen, puha kenyérrel, rántott csirkecomb, krumplipüré, tejfölös uborkasaláta, kis majonéz, csípős szósz. Az ideális vacsora: Melegszendvics. Az ideális desszert: Fagylalt, tiramisu.

p1010190.JPG

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: A Haladás elleni 1–0-s győzelem. A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Tiszakécske–Sori 2–3. Legnagyobb siker a konyhában: Nincs igazán, az alap kajákat meg tudom csinálni, szeretek is néha főzni vagy besegíteni a feleségemnek. Ha ital, akkor… Pálinka, mostanában már kísérő nélkül – gyorsan üt. (nevet)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6617385280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása