PONYVALEGÉNY

Örökzöld kapualj: fenyő nélkül nincs karácsony

Látvány-rémség, avagy elszállításra várva: ahogy az minden év elején megszokott, leharcolt tűlevelűk hevernek a főváros utcáin

2022. január 11. - Horváth M. Attila

fenyo_kopf.jpgA pofátlanságnak is van határa: van, aki nemes egyszerűséggel a társasház kapuja elé tette a nemrégiben még aranycelofános szaloncukrokkal és a doboz mélyéről előhalászott különféle csingilingikkel díszített, leharcolt örökzöldet, ami még akkor sem szemet gyönyörködtető látvány, ha a közeljövőben mintegy hatszázezer fenyőfa kerül elszállításra az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársainak jóvoltából.

Az én karácsonyom a te karácsonyod – így lehetett vele az a lakó, aki a XI. kerületi Karinthy Frigyes úton egyszerűen a kapuban hagyta a tűlevelű növényt. Az is igaz, persze, hogy az üzletek – többek között patika, söröző, fodrászat, dohánybolt és hentesbolt is található arrafelé – kirakatait végigszelő járda azon a szakaszon igen keskeny, így a járókelőket zavarhatta volna a szabad közlekedésben, ám mindez nem indokolja, hogy a lemeztelenített, égősoroktól és egyéb járulékos felcicomázós hozzávalóktól megszabadított karácsonyfa a kapualjban várjon az amúgy nem túl szívderítő sorsára. 

fenyo_1.jpg

A belvárosban közlekedve úton-útfélen emlékezhet bárki a legszentebb ünnepre, és nem csupán azért, mert néhány héttel ezelőtt még ünnepi fényben úszott a lakás, hanem éppen az imitt-amott, de inkább majd’ minden ház előtt feltűnő tűlevelűek társasága miatt. Az FKF úgynevezett fenyőfajáratokat indít a közeljövőben, amely előre nem látható útvonalon közlekedve veszi fel az „utasokat” – aligha első ajtós felszállással.

fenyo_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3116810210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása