PONYVALEGÉNY

KAPUSKÉRDÉSEK. Aki válaszol: Iváncsik Norbert (Pereg)

Nagypályán az NB II a célja a Pest megyeiek cerberusának, aki a strandfociban megszerzett tudását külföldön fejlesztené

2021. szeptember 16. - Horváth M. Attila

kapuskerdesek_alap.jpgA legtöbben azt mondják rájuk, flúgosak, ám szerintünk a mindenkori csapat legfontosabb tagjai a kapusok. Ismét rendszeresen jelentkező sorozatunkban női- és férfivonalon is igyekszünk bemutatni, közelebb hozni őket olvasóinkhoz. Nem húzzuk az időt – elég, ha a cerberusok teszik ezt a 80. percben, együttesük vezetése esetén –, átadjuk a szót Iváncsik Norbertnek, aki a Pest megyei I. osztályban szereplő újonc Pereg SE kapusa.

ivancsiknorbert_foto_nikolkuncova.jpgPÁLYAÍV Amiért kapus lettem: „Gyerekként még rugdosod a gólokat, aztán felnősz, hülye leszel, és úgy döntesz, kapusnak állsz.” Ez a mondása elég sok mindent elmond Gianluigi Buffonról. Én is valahogy így voltam, fiatal koromban mezőnyjátékosként játszottam és sosem gondoltam azt, hogy a ketrecben fogok kikötni. Tízéves lehettem, amikor a nevelő egyesületemmel, a MAC-cal egy tornára mentünk és nem volt kapusunk. Senki nem szeretett volna beállni a kapuba, így én vállaltam el a pozíciót. A tornán a harmadik helyezést értük el, és azóta bennragadtam a kapuban. Illetve a másik ok, amiért kapus lettem, az a Dédipapám. Korábban ő is kapus volt, és szerettem volna tovább vinni a hagyományt a család ezen oldaláról. Sajnos a másik feléről pedig én vagyok a fekete bárány, hiszen bár kézilabdáztam, és ott is kapus voltam, de a füves pálya és a labda a lábnál jobban vonzott. • Amit el szeretnék érni öt éven belül: Maximalista vagyok, és amit kitűzök célomként, addig hajtom, amíg el nem érem. Nagypályán szeretnék NB II-es, NB III-as csapatban védeni, illetve strandfociban szeretnék még külföldre kimenni és ott fejleszteni a tudásomat.  • Babonám: Annyira nem tartom magam babonásnak, de vannak szokásaim, amit a mérkőzések előtt elvégzek és megcsinálok. Először a jobb kezemre veszem fel a kesztyűmet, a másikat pedig az egyik csapattársam adja rám. Minden meccs előtt ugyanazt a bemelegítést hajtom végre. A kezdő sípszó elhangzása előtt pedig megpuszilom a kesztyűimet és megérintem velük a lécet, majd felnézek az égre. 

KEDVENC……magyar csapatom: Ferencváros. • …külföldi csapatom: Real Madrid. • …magyar mezőnyjátékosom: Batik Bence. • …külföldi mezőnyjátékosom: Sergio Ramos, Marcelo. • …magyar kapusom: Gulácsi Péter. • …külföldi kapusom: Iker Casillas.

LEG……nagyobb futballélményem: Amin nézőként részt vettem, az a magyar–norvég válogatott mérkőzés. Pont a kapu mögött ültünk Priskin Tamás „kiflijénél”. Amin pedig részt vettem, mint játékos, az a 2016-ban sorra kerülő Beach Soccer World Cup Qualifier, ami Jesolóban volt megrendezve és a világbajnokságra való kijutásért az olasz válogatott ellen játszottunk. Bár sajnos alulmaradtunk, de szép eredményt értünk el ellenük. • …szebb gól, amit valaha láttam: Szoboszlai Dominik Izland elleni találata, amivel kijutottunk a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra. • …nagyobb siker, amit elértem a futballban: Nagypályán a tavalyi Heves megyei I. osztály második helye, strandfociban pedig, hogy U21-es és felnőtt válogatott is lehettem. • …nagyobb hiba, amit a pályán elkövettem: Amikor egy hazagurított labdát húsz méteren egyből próbáltam elívelni, mert a csatár támadt és a középpályán az ellenfél játékosát találtam el, aki gólt szerzett. • …jobb labdarúgó, aki ellen pályára léptem: Nagyon sok jó játékos ellen léphettem pályára. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán: Bármilyen helyzetben tudom a csapattársaimat motiválni és a mérkőzés végéig koncentrálni. • …negatívabb tulajdonságom a pályán: Túlzott magabiztosság. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán kívül: Könnyen megtalálom mindenkivel a közös hangot. • …negatívabb tulajdonságom a pályán kívül: Lusta vagyok.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9716691246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása