PONYVALEGÉNY

Apja, fia: Semsei Mihály helyett Semsei Márk

Több okból is emlékezetes bajnokin debütált az egykori NB I-es labdarúgó fia a „blasz-kettes” Nagytétényi Kohászban

2021. szeptember 07. - Horváth M. Attila

semsei_mihaly_pereg.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBUDAPEST » Meg kell becsülni a pillanatot. Nagyjából ugyanez járhatott a fejében Semsei Mihálynak vasárnap délután, amikor a korábbi NB I-es futballistát Semsei Márk váltotta a második félidő közepén.

semseimark.jpgMás kávéház. A „blasz-három” után fel kell venni a ritmust, a nagyobb tempót, ám mivel a Nagytétényi Kohász nem is olyan rég még a Budapest-bajnokság I. osztályának megbecsült tagja volt, összességében hosszabb távon nem lehet probléma a Budapest-bajnokság II. osztály 1. csoportjában. Már a hétvégi nyitányon sem akadt gond, annak ellenére sem, hogy a házigazda Airnergy FC-nek nem volt ugyan három kívánsága, azt az egyet, a vezető találatot viszont Dévényinek – igaz, nem Tibornak, hanem Dánielnek – köszönhették. Még az első félidőben összejött az egalizálás, köszönhetően az elnyűhetetlen Semsei Mihálynak, aki 47 (!) évesen olyannyira imádja a labdarúgást, hogy nem tud meglenni nélküle – igaz, mit mondjon akkor a másik örökifjú, a nála közel fél évvel rutinosabb Róza László, aki nélkül szintén nem jöhetett volna létre az osztályváltás. Az eredmény már nem változott, mégis akadt emlékezetes pillanat a második felvonásban. A 68. percben ugyanis kihasználta harmadik cseréjét a nyáron Örkényből igazolt Szécsi Attilát a kezdőcsapatában tudó Kohász, amikor Semsei Mihályt váltotta a friss erő, Semsei Márk. Akárcsak korábban a pestszentimrei Mészáros „Bubu” Dániel és Mészáros Mirkó esetén, ezúttal sem névrokonság áll a háttérben, lévén az apa helyett jött a 17 éves fiú. A karrierjét Csepelen kezdő – naná, a kilencvenes években „fater” nevét is a Béke téren ismerhette meg a széles futballközvélemény –, később Soroksáron is megforduló tehetségnek ráadásul amiatt is pikáns volt a debütálás, mert bizony az Airnergy FC ellen a Nagytétényi Kohász színeiben az első tétmeccsét vívó fiatalúr a nyáron éppen az Airnergy FC-t hagyta el. Mit is írhatnánk ezek után? Az emlékezetes bemutatkozást kövesse sokak figyelmét felkeltő, sikerekben gazdag, értékes pályafutás!   

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9916682702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása